菲林相機討論 41 (懷念牙black)

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
Ok ar
留email google drive 俾你
想買t2呀。。。
T2有乜咁好
即係入完菲林要影一張無野先可以用?買果時條友無教我一半曝光變左得我自己一個無左隔黎個Fd

真係唔係好好用
睇ig見過有人專post片頭
巴打可以考慮轉型
4000ed 同埋Pultek 8200i ai
8200 除咗慢同埋要手動過片之外完勝4000ed 同埋都平
日本橋
普遍都貴過HK, 不過老實。 有咩問題或者係咪積木機會講明。同埋靚仔嘅相對多過香港(價錢亦會反映到)
睇film counter.....
新手買咗部傻瓜機玩吓,我每次入完菲林,個film counter已經去到1,但沖出嚟個陣第一張永遠無咗。係咪我入菲林個陣拉得唔夠多?唔該咁多位ching解答
有冇巴打知cinestill 800邊度有得買?摷返部mju出嚟想買筒玩下
有意pm
meteor 同埋星際3 樓
有冇東京菲林鋪介意下
想去執下二手機
真定假?
第一次買菲林相機 想問各位巴絲有咩牌子推介
同lab講push一級 / 當1600沖
Cinestill講到咁難明白係因為 800t其實係 ISO500
On paper 800 > 1600 一級
500 > 1000 > 2000 (close to 1600) 兩級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞