香港上網儲值卡及攜號轉台集中貼

1001 回覆
5 Like 81 Dislike
老婆返大陸2星期到
想問下有咩大陸卡速度快
驚佢悶想買張俾佢拎黎玩王者榮耀

用幾多數據先?
老婆返大陸2星期到
想問下有咩大陸卡速度快

用幾多數據先?

收得好 速度快就得
最撚賤格係張卡有官方名唔用,呢條清觀係都要自己作個花名,等人地係出面問唔到價,

E.G. 最後武士卡 = hemat
核武卡 = network III

咁樣陰陰濕濕做生意法,真係幫襯你個先智障。

正奸商!

人地張network III同ssp果d唔同㗎 得佢有得賣㗎(好似係)

人地張3台核武卡好勁架
勁過出面咩咩Network III架

不過核爆爆到連網都上唔到

事實係SSP既「核武卡」同 我推介既「3台核武卡」的確是兩款卡來(詳情自己睇Eprice個張山寨卡)

至於樓上, 我早幾日先POST完4G版3台核武卡網友測速圖, 咁快又唔記得?
我俾你睇多次啦 (4G版3台核武卡用家網友太子站測速)
老婆返大陸2星期到
想問下有咩大陸卡速度快

用幾多數據先?

收得好 速度快就得

無實際數據幫唔到, 買返當地卡啦
手機無交代, 俾張人仔台你又可能得返2G上網, 聯通大城市先快, 又係唔肯定
唔俾大卡人想hold住張卡(no.) 個控制權根本就係合理懷疑

咁都可以屈人係打手抹黑真係on79, 係呀,呢個 post個個都係行家有利益衝突同你爭飯食呀,真係人唔笑狗都吠

仲要講乜撚嘢天地有正氣行得正企得正
真係

人無恥則天下無敵

就係話緊閤下事實係無事發生, 然後老屈唔成就屈其他方向
天地有正氣, 行得正企得正
至怕打手老作屈人

唔理有無事發生都好
問左你成個星期都點買卡要hold起人張大卡你都唔答又唔否認
你就一直係到轉移視線

者係

身有屎啦
都廢事理清觀 on99
唔俾大卡人想hold住張卡(no.) 個控制權根本就係合理懷疑

咁都可以屈人係打手抹黑真係on79, 係呀,呢個 post個個都係行家有利益衝突同你爭飯食呀,真係人唔笑狗都吠

真係

人無恥則天下無敵

至怕打手老作屈人

唔理有無事發生都好
你就一直係到轉移視線

者係

身有屎啦

我就唔同閣下鬥紅字啦, 真係有實質指証/正視聽時先用放大紅字
而且閣下都間接承認左, 張卡從來無人被補領, 證明人家清白及長期以來都係提供到相關服務就係事實

至怕打手老作屈人
都廢事理清觀 on99

多謝閣下推貼支持本貼讓大家正視聽打手抹黑何其多
都廢事理清觀 on99

Hold大卡無恥
我有張上台卡點轉儲值卡?
大家唔好再幫襯清x
呢條友食水勁深
賣卡狗清觀,叫你呀

賣唔係問題 隔嚟post個巴打咪講得夠哂老實

你條撚屌就改埋哂d 老套到爆既名 令人地出去問唔到價
再每張賺成百蚊(特別mnp果part) 唔係當人水魚係乜

另外唔好成日話人打手或者葡萄你啦
葡萄你呢個靠呃人揾食既中年賣卡狗
不了

巴打想轉咩台/咩卡?講出黎大家交流下啦,唔少巴打都識

唔洗幫襯奸商清觀比百幾二百蚊服務費佢賺
都廢事理清觀 on99

Hold大卡無恥

除左抹黑,仲可以提出任何有人「被」補卡既事件嗎?

如果大家想要最抵玩既通話上網組合,請先答我幾條問題,否則就難以提供最佳方案:
1) 你現時用緊既電訊商儲值卡或月費組合,用途(可以包括取代固網上網或家居電話);
2) 你實際使用數據及分鐘(再三聲明係請你講實際用左幾多數據同分鐘,數據唔知充去OFCA條LINK計/睇你手機數據用量,通話分鐘唔知就睇月結單。因為儲值卡之中,數據一定平過上台,通話分鐘先影響月費計算);
3) 要唔要帶號轉台去儲值卡?
4) 你會唔會用雙卡機或WIFI蛋(插本地數據卡SHARE WIFI)上網?

OFCA數據用量計算機
http://app1.ofca.gov.hk/apps/dataCal/index.asp?lang=tc
csl 數據用量計算機 (更仔細地分拆使用數據項目)
http://www2.hkcsl.com/portal/promo/usage_calculator/Smartphone_cn.html
3 香港數據用量知多D
http://www.three.com.hk/website/appmanager/three/home?_nfpb=true&pageid=281001&_pageLabel=P600193131219996753703&lang=chi

除左抹黑, 還有其他打手技巧嗎?
至怕打手老作屈人

至怕打手老作屈人

我教人轉台 等人地唔洗比你當水魚咁劏都係打手
咁我係3hk,smt 定csl 既打手呀?

至怕打手老作屈人

從閣下無故狙擊我既貼子看來, 我當然唔知你係邊度來既打手啦

如果大家想要最抵玩既通話上網組合,請先答我幾條問題,否則就難以提供最佳方案:
1) 你現時用緊既電訊商儲值卡或月費組合,用途(可以包括取代固網上網或家居電話);
2) 你實際使用數據及分鐘(再三聲明係請你講實際用左幾多數據同分鐘,數據唔知充去OFCA條LINK計/睇你手機數據用量,通話分鐘唔知就睇月結單。因為儲值卡之中,數據一定平過上台,通話分鐘先影響月費計算);
3) 要唔要帶號轉台去儲值卡?
4) 你會唔會用雙卡機或WIFI蛋(插本地數據卡SHARE WIFI)上網?

OFCA數據用量計算機
http://app1.ofca.gov.hk/apps/dataCal/index.asp?lang=tc
csl 數據用量計算機 (更仔細地分拆使用數據項目)
http://www2.hkcsl.com/portal/promo/usage_calculator/Smartphone_cn.html
3 香港數據用量知多D
http://www.three.com.hk/website/appmanager/three/home?_nfpb=true&pageid=281001&_pageLabel=P600193131219996753703&lang=chi

1.cmhk 一個月200 包1gb數據同一卡兩號
2.1gb內 分鐘唔會多過60
3. 要
4. 雙卡機

真係

人無恥則天下無敵

至怕打手老作屈人

唔理有無事發生都好
你就一直係到轉移視線

者係

身有屎啦

我就唔同閣下鬥紅字啦, 真係有實質指証/正視聽時先用放大紅字
而且閣下都間接承認左, 張卡從來無人被補領, 證明人家清白及長期以來都係提供到相關服務就係事實

至怕打手老作屈人

有冇事都好...抽起人張大卡你就真係好無恥
都廢事理清觀 on99

Hold大卡無恥

咁你KEEP起人張大卡用意係咩?

問左你成個星期都唔解釋下?

至怕打手老作屈人

從閣下無故狙擊我既貼子看來, 我當然唔知你係邊度來既打手啦

所有想踢爆你呢隻賣卡狗既真面目既人都係打手
應該個個排住隊比你當水魚咁劏先岩
都廢事理清觀 on99

Hold大卡無恥

點答你呀,話要脅人地要搵佢增值咩
其實自從出左108 5g 後儲值卡嘅可用性大減
都廢事理清觀 on99

Hold大卡無恥

人人做法唔同, 閣下是否參與其中?
否則閣下只係專心抹黑, 唔係打手所為會係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞