香港上網儲值卡及攜號轉台集中貼

1001 回覆
5 Like 81 Dislike
CLS 我上面條數都係9計
樓上個巴打好pro
btw 如果有巴打要用好多張增值券,可以去環球入貨,之前睇過買20張都每張都平到幾蚊…但係當然啦,唔需要用咁多就無謂買定咁多,每個月都係差幾蚊姐,睇你地點取捨啦

唔使多謝
揭穿騙徒真面目,你我有責

唔撚記得左加密

加咗密 佢 一樣睇到
好撚多電話卡淘寶都有得賣!仲平香港一半以上,買野要緊慎,忽比錢中介!

例如?

如果巴打係 tldr,就淨係睇紅字喇
先回應番巴打個問題, MNP Hello card 可以前往以下既地點,不過佢地唔一定有貨,最好就打去問下先:
香港銅鑼灣怡和街22號1樓,2樓及地下1 & 2號 電話:2577 7702
九龍西洋菜街南2J-2Q,新江大樓地下8號舖 電話:6035 5123
新界荃灣沙咀道260-276號廣發大廈地下6號舖及閣樓 電話:2405 2445
新界沙田廣場第3層14 & 15A號舖 電話:2696 5796
新界屯門啟發徑1-13號4號舖地下 電話:2430 0843
新界上水智昌路3號上水中心商場第二層2023-2024舖 電話:2668 3293

另外清觀又話我老屈中傷佢,咁如果through 佢去搞MNP你又會比佢劏幾多呢?
1. 3張上台既卡MNP 去Hello
根據清觀fb既描述
"攜號轉台:
服務收費$180,轉台後連同增值券,儲值額會有$123提供。
(如過冷河前為CSL上台客戶需過冷河90日,清觀強烈建議先轉台去3台核武卡過渡)
及後享有一次性60%增值優惠機會,最高可增值$500(儲值額為$800)"
如果你自己MNP, 只需要比38蚊就有張48蚊儲值額(有10蚊係送既),加多張50蚊券就會有123蚊儲值額
比180蚊買88蚊既野,就睇下閣下覺得值唔值了

2. 清觀強烈建議先轉台去3台核武卡
由於你係用緊CSL family plan, 要先轉台去其他電訊商先可以再轉去Hello Card
咁呀清觀就強烈建議先轉台去3台核武卡,睇番佢既收費:
3台核武卡2周年攜號轉台優惠:
$500 = $600 儲值額, 呢張卡只需要買張350既 network III 卡射錢就可以得到$600 儲值額,
變相你用500蚊買350蚊既野,值唔值就睇你點睇喇..

如果你跟據清觀既玩法, 你會比左 450 (MNP 3張CSL family sim去 3台 Network III card, 仲要迫住你用超過半年既3台) + 294 ( MNP 3張 3HK Network III卡去 Hello card),
總數就744 hkd

假設你係自己去做,其實你只需要做2樣野
1. 將閣下既3張CSL family sim card MNP 去 SMT 48蚊卡,就咁行入去同SMT d 職員講要MNP去48蚊卡就得 (總數 144hkd)
2. 去CSL MNP 你果3張 SMT 48蚊卡去 HELLO 卡 (記得打去問下有無貨先)

兩樣夾埋都係1-2個鐘搞掂(不過要搞掂1先做2)

希望可以幫到你

唔該哂你!其實我第3張卡唔洗mnp
係咪用樓上講嘅國能卡都ok?

你唔要冧把?

係呀
部電話淨係用黎上網

唔洗冧把就直接買萬能卡啦50蚊張,可以開98/6gb plan @14.4mbps
之後增值券都係50蚊一張, 會有110蚊儲值額
購買地點可以睇番呢個post 既前幾頁/上hkxpc 睇下萬能卡個post

Ok!
Hello card係幾錢張?
我見巴打淨係有提hello增值券價錢

mnp hello card就38蚊, 內有48蚊儲值額
增值方面有以下方法
1. 用hello 專用增值卷
2. 去csl 門市用八達通機增值
3. HS e-banking

都算幾方便

明哂
多謝教路

網上買增值券平D 添, 樓上唔會教既, 因為淨係識抹黑狙擊

先唔講你仲係度呃鳩緊人要90日過冷河(事實上係唔洗),水鳩人轉去你張爛鬼核武度

smt 48蚊 mnp 卡成日無貨你都講得出?
為免清觀話我抹黑佢,建議大家都可以揾佢增值,平到五毫子咁多架…不過你入左錢可能都要等48個鐘先有code咁解姐

洗唔洗我比埋你個account number同全名先證明到我幫襯過你呀清觀

要我葡萄個靠incomplete information黎劏水魚既中年賣卡佬?不了

90日過冷河係官方解說, 你自己轉台失敗就會知點解, 我無需要代表CSL解釋
SMT$48卡成日缺貨都不時發生, 係你孤陋寡聞
另外回覆時間個度, 只係更加覺得閣下係無中生有姐

資料流通得咁緊要, 閣下同其他打手更應該去參加埋一份, 唔好再好似有良心咁
我過來係正視聽, 結果俾閣下等人愈描愈黑, 你應該留返呢份力去做D有建設性既野?
你應該整個報價貼, 直接報邊度邊度各種D卡最平, 咁就大家都開心
淨係狙擊我來幫其他既得利益者既打手, 大家真係做到足功課了

天地有正氣, 行得正企得正
至怕打手老作屈人
CLS 我上面條數都係9計
樓上個巴打好pro
btw 如果有巴打要用好多張增值券,可以去環球入貨,之前睇過買20張都每張都平到幾蚊…但係當然啦,唔需要用咁多就無謂買定咁多,每個月都係差幾蚊姐,睇你地點取捨啦

唔使多謝
揭穿騙徒真面目,你我有責

至怕打手老作屈人
[quote][quote][quote]
明哂
多謝教路

用券送50%

點火石巴打
去csl門市用八達通機或者e-banking都有50%送架,我自己試過

正呀喂

不過60%優惠無呢

之前有巴絲計咗數啦
你唔講你食人唔lur骨嘅
個10%要入成千幾蚊先打和喎⋯⋯
你俾人入咁多咩
各位巴絲,認清騙徒真面目呀

你就真係騙子,又屈人了
明明貨真價平都抹黑

今日明辨事非 以下引述由著名騙子提供
分不同顏色 逐點擊破
CSL 7.2Mbps 4G HELLO卡及攜號轉台服務 (轉台優惠再次推出)

新卡售價:
面額$22,$24/張,已包括平郵費用
面額$48,$50/張,已包括平郵費用

攜號轉台:
服務收費$180,轉台後連同增值券,儲值額會有$123提供。
(如過冷河前為CSL上台客戶需過冷河90日,清觀強烈建議先轉台去3台核武卡過渡)
及後享有一次性60%增值優惠機會,最高可增值$500(儲值額為$800)

增值方面:每次只延長增值日起計180日
HSBC(包括恆生)/BOC/電子支票入數,我就會透過WhatsApp/其他網上途徑俾增值碼你,現時定價如下:
$20售價= $30儲值額+ 100MB/30日免費數據
$49.5售價=$75儲值額+ 300MB/30日免費數據

繼續吹
未有Lyca卡之前,曾經都有一張港版毛卡橫行過。當大家都已經完全遺忘佢既時候,清觀先會靜雞雞再CHECK個台有咩新變化。
由於資金有限,只係試左7日無限數據PLAN,但而家得返384kbps,遺憾呀~

人不要臉 天下無敵呢句真係無撚有錯

樓上個巴打數都計埋你一句繼續吹就算

至少我轉過幾張hemat --> smt--> hello 都未失敗過 唔洗90日加未試過無貨
我地就放長雙眼睇下你個撚屌係度揾到幾多客囉屌你老味

自稱極受網友歡迎既清觀
另一個巴打講儲值卡就21個正評 你就50個負評係有原因架
Hello card mnp成唔成功真係好睇運氣,建議係間鋪開門既時候問,趕唔到都最好係非繁忙時間問。過比CSL員工呃話無貨,但隔一個鍾再去問第二個職員又會話有貨。

至於打電話問有無貨基本上行唔通,因爲問完你再行過去可能已經無貨(由其是旺角嗰間係唔會覆關於hello有無貨既留言)

所以上網搵人搞先至快靚正係有原因

上網做一樣有風險,你提供完大卡比人唔知人地會唔會呃你唔幫你搞

至少我轉過幾張hemat --> smt--> hello 都未失敗過 唔洗90日加未試過無貨

自稱極受網友歡迎既清觀

坦白講句啦, 高登效應之一既愈反愈紅真係出現左
都唔知話多謝你地既抹黑好, 定還是我做足本份, 據理力爭去逐一擊破不盡不實既事, 導致巴絲們而睇得起我

不過多人搵我, 相信後者會係事實

至怕打手老作屈人
Hello card mnp成唔成功真係好睇運氣,建議係間鋪開門既時候問,趕唔到都最好係非繁忙時間問。過比CSL員工呃話無貨,但隔一個鍾再去問第二個職員又會話有貨。

至於打電話問有無貨基本上行唔通,因爲問完你再行過去可能已經無貨(由其是旺角嗰間係唔會覆關於hello有無貨既留言)

上網做一樣有風險,你提供完大卡比人唔知人地會唔會呃你唔幫你搞

講到無野講, 真宗老作
請提出實際例子

至怕打手老作屈人
你騙人騙到係人都知
又何必再死撐

成日將電話卡改埋老土名
我之前都唔明
今日得其他人提醒
先知原來又係呃人技巧

唔比返大卡又講唔出理由
一味話人打手咁低質
起碼都作驚客人唔見卡 可以係需要時提供補卡售後服務
點做野呀 騙子

你唔做傳銷真係浪費左你的才能

講到無野講, 真宗老作
請提出實際例子

至怕打手老作屈人

用戶請請自行斟酌風險
直接去CSL搞會安全啲定係上網搵人搞會安全啲
同埋去CSL搞係一定平過上網搵人搞
搵代理,中間實要食一層水
你騙人騙到係人都知
又何必再死撐

成日將電話卡改埋老土名
我之前都唔明
今日得其他人提醒
先知原來又係呃人技巧

唔比返大卡又講唔出理由
一味話人打手咁低質
點做野呀 騙子

從來無騙, 何來騙子
當打手藉口都破一一道破時, 就得返直接老屈騙子呢種手段?

人人做生意方式都唔同, 但事是唔需要樣樣公開
你唔係參與其中, 的確唔需要直接交代

售後服務更加係當事人同當事人之間既事, 更加唔到打手老屈老作D不盡不實既事

至怕打手老作屈人

講到無野講, 真宗老作
請提出實際例子

至怕打手老作屈人

用戶請請自行斟酌風險
直接去CSL搞會安全啲定係上網搵人搞會安全啲
同埋去CSL搞係一定平過上網搵人搞
搵代理,中間實要食一層水

親身去, 來回時間車錢已經無左一筆, 仲要無卡又走多次
有數得計邊樣快靚正, 上網辦理省錢省時間
所以係睇實際情況
又高調講一講先,好耐無試鴉片卡了,今次測試7.2Mbps $88/8GB/14日版本

自稱極受網友歡迎既清觀

都唔知話多謝你地既抹黑好, 定還是我做足本份, 據理力爭去逐一擊破不盡不實既事, 導致巴絲們而睇得起我

至怕打手老作屈人

愈反愈紅
果然係卡神
你騙人騙到係人都知
又何必再死撐

成日將電話卡改埋老土名
我之前都唔明
今日得其他人提醒
先知原來又係呃人技巧

唔比返大卡又講唔出理由
一味話人打手咁低質
點做野呀 騙子

從來無騙, 何來騙子

售後服務更加係當事人同當事人之間既事, 更加唔到打手老屈老作D不盡不實既事

至怕打手老作屈人

你一一道破左咩野呀?
講一樣你道破左的野黎聽下
發爛渣就見到

你上面段野其實只係得一句
我呃人關你哋無比我呃過的人咩事?

咁樣的人渣都有
人不要臉 天下無敵

自稱極受網友歡迎既清觀

至怕打手老作屈人

愈反愈紅
果然係卡神

多謝你難得既讚賞
你騙人騙到係人都知
又何必再死撐

成日將電話卡改埋老土名
我之前都唔明
今日得其他人提醒
先知原來又係呃人技巧

唔比返大卡又講唔出理由
一味話人打手咁低質
點做野呀 騙子

從來無騙, 何來騙子

至怕打手老作屈人

你一一道破左咩野呀?
講一樣你道破左的野黎聽下
發爛渣就見到

你上面段野其實只係得一句
我呃人關你哋無比我呃過的人咩事?

咁樣的人渣都有
人不要臉 天下無敵

又繼續曲解誤導唔成又用新藉口老屈
事實係無人被騙, 只有見更多既人逃出上台綁約惡夢
所以先話打手邊可以有例子, 有既都係主觀諗法, 想抹黑人就係咁做

至怕打手老作屈人
得喇 成村人插你 都係打手 抺黑 仇家
成個論壇都係我分身
叫你講一樣你道破左的野都講唔出
就唔好亂用成語
成個論壇都係我分身
就唔好亂用成語

上面已經講得好清楚打手們既抹黑技倆
明明無騙子, 事實證明上面打手們既說話根本就係無中生有, 無事實只係主觀說法已經係簡單既反擊同事實
多謝推貼

至怕打手老作屈人
成個論壇都係我分身
就唔好亂用成語

巴打唔洗勞氣 你睇佢覆我地既野都一模一樣咁濟就知佢一樣都駁唔到

5x 個負評 = 愈紅愈反 (另一個電話卡post都有廿零個正皮丫大佬)
一眾巴打計埋數佢每張卡賺幾多 = 打手老屈

真係無謂同個傻既嘈 佢答既野同個橡皮圖章無分別
成個論壇都係我分身
就唔好亂用成語

巴打唔洗勞氣 你睇佢覆我地既野都一模一樣咁濟就知佢一樣都駁唔到

5x 個負評 = 愈紅愈反 (另一個電話卡post都有廿零個正皮丫大佬)

依個廢中
天地有正氣 依個撚樣衰到脾
又話自己行得正企得正 咁點解賣卡唔比埋大卡人呢
次次都話無人request過就輕輕帶過 冇人request過唔代表無需要比大卡人地喎
成個論壇都係我分身
就唔好亂用成語

你地既技倆就係唱完人, 而人地一早已經覆左你
跟住再LOOP舊既野扮新問題, 咁我就當然精華回覆
打手們既然用內容農場式既抹黑LOOP完又LOOP, 我亦用返相應既去覆

所以話你地推貼想車輪戰式抹黑, 事實係我一個人被圍完都仲可以理直氣壯到而家都仲唔需要潛水

打手係唔會參與市場, 因為佢地淨係得鍵盤「打字」。
要競爭者從市場消失,都佢地唔會要做既野,佢地係幫人去唱衰而已
有本事有實力就應該同另一位巴打一樣做法,開POST招生意
再唔係就開報價貼,直接報市場全部既卡邊度最平(點都有卡同我有關但無人去講)

我答晒打手問題之餘,已經俾埋反建議啦,真係無太多野要補充

至怕打手老作屈人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞