香港上網儲值卡及攜號轉台集中貼

1001 回覆
5 Like 81 Dislike
樓主係hkepc畀人ban左無得搵食,

要過黎呢邊呀?

好耐無過你,個度我講過唔返去就無再係個邊出沒,係個度d人捕風捉影加醜化姐
我笑而不語

到底係返唔到去定係唔想去? 我笑而不語。

樓主呢d「靠論壇搵食」既人。

有得揀又點會放棄hkepc咁大個market…………

有d野,你懂的啦。

哈哈哈

你懂的 , 一個淨係識醜化人既論壇, 去都無謂啦
最重要係係其他論壇正視聽
個度真正討論儲值卡既一早已經俾我拉晒去地主會, 得返一批葡萄自己做唔到既人圍爐人身攻擊+其他打手+少量正氣之人, 得閒見到我變左無影之手做話題人物都真係唔知好嬲定好笑

要過黎呢邊呀?

好耐無過你,個度我講過唔返去就無再係個邊出沒,係個度d人捕風捉影加醜化姐
我笑而不語

有d野,你懂的啦。

哈哈哈

個度真正討論儲值卡既一早已經俾我拉晒去地主會, 得返一批葡萄自己做唔到既人圍爐人身攻擊+其他打手+少量正氣之人, 得閒見到我變左無影之手做話題人物都真係唔知好嬲定好笑

我兩邊都有去
我唔理咩小圈子
但點解買卡唔俾埋卡主證明?

要過黎呢邊呀?

我笑而不語

有d野,你懂的啦。

哈哈哈

我兩邊都有去
我唔理咩小圈子

佢一直迴避問題

要過黎呢邊呀?

我笑而不語

有d野,你懂的啦。

哈哈哈

我兩邊都有去
我唔理咩小圈子

立心不良囉,你唔揾佢增值,佢咪去補咭,等你突然用唔到,再返去求佢囉

要過黎呢邊呀?

我笑而不語

有d野,你懂的啦。

哈哈哈

我兩邊都有去
我唔理咩小圈子

立心不良囉,你唔揾佢增值,佢咪去補咭,等你突然用唔到,再返去求佢囉

你自己要咁諗係無用既, 事實係用家有冇咁既結果出現
重申一次, 市場係自由既, 操作唔需要公開, 號碼在你手, 你想ATM增值又得, 搵而家仲做到MNP既網上賣家做增值又得(由始至終個位網友都係全港最貴, 不過各地都有人保佢都無計)。
有事鍾無艷,無事夏迎春。誰是誰非,唔係當時事無可能理解到係咩一回事。
我呢度樹大招風呀
點解賣數碼賓唔跟卡主證明既

你又解釋下有咩影響同發問重點

影響 : 1.張卡咁細張,我唔見左張卡咁點算?
2.想MNP走咁又點呢?

重點 : 卡主證明就代表卡主..咁而家你係卡主定我係卡主先?

重點 : 卡主證明就代表卡主..咁而家你係卡主定我係卡主先?

咁你係用家就直接問返賣家, 呢度就交流區
你問得就證明你唔係用家
同人買左先再問啦
真係聽到你咁講,同你買既真係on99
係咁要咁神祕?
俾就俾,唔俾就唔俾
唔比大卡
咁我不係條街r個賓妹幫我出卡都有信心過同你買
我就係想知點解你唔比大卡人?
方便D水魚唔用時你去補領?
一句到尾。

用儲值卡,唯一證明到你係卡主既就係張大卡,即係所謂「卡主證明」

你扣起人地張大卡唔畀人,我唔理你有咩不可告人既商業大秘密都好,根本就對買家完全無保障!

第一:個買家如果唔見電話,(即係唔見埋張SIM),佢無張「卡主證明」補領唔到新卡。

唔好同我講話去差館報案報失,然後拎報案紙畀電訊公司做證明……

第二:個賣家如果立心不良,想偷你個靚NUMBER拎去賣畀第三者,佢持有張「卡主證明」係可以拎你原先張SIM失效。

唔好同我講話無可能,講真三唔識七,單買賣又唔知經咩人手,到時有起事電訊商跟足規矩做,你要追討要報警有排搞。
唔比大卡

使撚係街R咩,

你自己唔請賓妹,你隔離屋都會請賓妹啦。

再唔係你親戚朋友同事同學,實有一家人有請賓妹架啦。

起碼「真賓妹」唔會古古怪怪神神秘秘咁啦。

你問得就證明你唔係用家
同人買左先再問啦

您講交流區?
用儲值卡嘅用家都知清觀條仆街食得就食住上,永遠都係回覆48小時,收錢48小時,寄出48小時
清觀條仆街黑心到扣卡主證明,明買明賣,當用家係水魚,當租數碼通菲律賓卡比用家
宜家仲要玩沒收月費,要用家過146蚊比您,仲要無10-15%,入多一個月以上月費就沒收哂d錢,清觀條仆街係咪窮到要咁樣拎錢呢
最近3HK 推出國能卡,特點係每個月0.5蚊行政費,通話不分網內外都係0.05蚊,可以申請98蚊30日本地無限流動數據(6gb fup),不過唔可以同network iii (核武卡)一樣可以互相轉錢

最緊要係國際萬能增值券係可以應用所有3HK儲值卡,包括network iii (核武卡),儲值額有80+36蚊,仲有送50分鐘通話,當然可以延長有效日期180日

可以去報紙檔搵到國際萬能卡同萬能增值券
呢間仲會賣50蚊萬能卡,50蚊萬能增值券
點解仲要搵先建陳生,限時限地點仲要面對面增值(其實插落佢部手機係轉錢比水魚)

要過黎呢邊呀?

我笑而不語

有d野,你懂的啦。

哈哈哈

我兩邊都有去
我唔理咩小圈子

重申一次, 市場係自由既, 操作唔需要公開, 號碼在你手, 你想ATM增值又得, 搵而家仲做到MNP既網上賣家做增值又得(由始至終個位網友都係全港最貴, 不過各地都有人保佢都無計)。
有事鍾無艷,無事夏迎春。誰是誰非,唔係當時事無可能理解到係咩一回事。
我呢度樹大招風呀

你一直迴避問題,而家係問你點解唔比大咭,你就顧左右而言他,明明就立心不良,仲喺度詭辨。

要過黎呢邊呀?

我笑而不語

有d野,你懂的啦。

哈哈哈

我兩邊都有去
我唔理咩小圈子

我呢度樹大招風呀

你一直迴避問題,而家係問你點解唔比大咭,你就顧左右而言他,明明就立心不良,仲喺度詭辨。

表面證供都顯示樓主心虛,唔敢答喇
不如你話賣間屋俾人,不過收埋你份屋契。反正你有的住,有咩影響呢?

有d野,你懂的啦。

哈哈哈

我兩邊都有去
我唔理咩小圈子

我呢度樹大招風呀

表面證供都顯示樓主心虛,唔敢答喇
不如你話賣間屋俾人,不過收埋你份屋契。反正你有的住,有咩影響呢?

唔同講法
樓可以逆權侵佔
純估同聽返黎:

樓主佢個玩法係要個買家月月幫襯佢增值,

從中抽水。

佢扣起張大卡既用意就係防止個買家用自己增值,

有咩野樓主就報失張卡,個號碼就收歸己用。
張萬能卡4G幾速到??
我就係想知點解你唔比大卡人?
方便D水魚唔用時你去補領?

你買左做左真用家先去問有冇呢回事, 從未發生既事就係因為D打手老作先慢慢醜化到姐
答得你好清楚
一句到尾。

用儲值卡,唯一證明到你係卡主既就係張大卡,即係所謂「卡主證明」

你扣起人地張大卡唔畀人,我唔理你有咩不可告人既商業大秘密都好,根本就對買家完全無保障!

第一:個買家如果唔見電話,(即係唔見埋張SIM),佢無張「卡主證明」補領唔到新卡。

唔好同我講話去差館報案報失,然後拎報案紙畀電訊公司做證明……

第二:個賣家如果立心不良,想偷你個靚NUMBER拎去賣畀第三者,佢持有張「卡主證明」係可以拎你原先張SIM失效。

唔好同我講話無可能,講真三唔識七,單買賣又唔知經咩人手,到時有起事電訊商跟足規矩做,你要追討要報警有排搞。

邊個話俾你知有呢件事發生? 咪又係其他網上賣拍中傷對手既口實, 無事發生又有咩好懷疑
唔比大卡

使撚係街R咩,

你自己唔請賓妹,你隔離屋都會請賓妹啦。

再唔係你親戚朋友同事同學,實有一家人有請賓妹架啦。

起碼「真賓妹」唔會古古怪怪神神秘秘咁啦。

呢個情況就擺明人地可以夾帶私逃, 我就真係聽過有人出價俾工人出左卡後過河抽板
有信譽既網上賣家, 過河抽板既事就從未發生, 因為就係可靠
相反自己既方式就小心中伏
邊個出就邊個跟進, 點似某D打手, 專製造假設然後屈對手

你問得就證明你唔係用家
同人買左先再問啦

您講交流區?
用儲值卡嘅用家都知清觀條仆街食得就食住上,永遠都係回覆48小時,收錢48小時,寄出48小時
清觀條仆街黑心到扣卡主證明,明買明賣,當用家係水魚,當租數碼通菲律賓卡比用家
宜家仲要玩沒收月費,要用家過146蚊比您,仲要無10-15%,入多一個月以上月費就沒收哂d錢,清觀條仆街係咪窮到要咁樣拎錢呢

再一次證明, 唔係用家先會借題發揮打擊對手, 你又咩居心呢? 你已經同有關人事買左卡? 有呢個問題? 無的話, 呢件事根本係閣下老作
因咩事你會曲解事實, 又將一D大話想重覆無限次, 變成真相去抹黑人?

要過黎呢邊呀?

我笑而不語

有d野,你懂的啦。

哈哈哈

我兩邊都有去
我唔理咩小圈子

我呢度樹大招風呀

你係買家咪走去問賣家, 同呢度無關係, 請你認清事情
從來未有聽聞你所提出既「假設」是真實事件

號碼在你手, 你想ATM增值又得, 搵而家仲做到MNP既網上賣家做增值又得(由始至終個位網友都係全港最貴, 不過各地都有人保佢都無計)。

呢個已經係一個清楚直接既回覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞