香港上網儲值卡及攜號轉台集中貼

1001 回覆
5 Like 81 Dislike
溫馨提示:
使用SMT 4G限速卡既網友、如果用IPhone或「X米」系列機,有可能會手機自動發SMS,扣錢導致唔夠儲值額開PLAN。故建議千祈唔好同意任何重新開機後既要求,又或者用另一部4G機開左PLAN放入去用。
如果留香港3-4個月,每個月大約用5gb,有咩電話卡推介同埋有冇得留返宜家嘅手機number?
如果留香港3-4個月,每個月大約用5gb,有咩電話卡推介同埋有冇得留返宜家嘅手機number?

可以KEEP NO.轉用儲值卡
3台核武卡、CSL最後武士卡都可以
究竟通訊辦要人地鋪到既指定位置幾時變左機密?小編R左一下頭
清觀先生:
謝謝你三月十二日的電郵。
通訊事務管理局(「通訊局」)一直關注世紀互聯集團有限公司(「該公司」)網絡鋪設工程及籌備提供無線固網寬頻服務的進展,以確保該公司適時符合其牌照列表八所示的規定,即於2017年3月29日或之前,向最少3,000間村屋提供網絡及服務覆蓋,並在2018年3月29日或之前將有關網絡及服務覆蓋擴展至4,000間村屋,當中包括通訊局所指明的鄉村內的村屋。通訊局得悉該公司正按計劃進行網絡鋪設及各項相關工作,並有信心可於期限前達至牌照所規定的網絡覆蓋要求及提供服務。然而,由於該公司的網絡及服務覆蓋內容牽涉其商業營運資料,你可考慮直接聯絡該公司以作查詢。
Webmaster
通訊事務管理局辦公室

keep no.有咩要注,d卡邊到買最抵

keep no.有咩要注意,d卡邊到買最抵
OFCA繼續唔交代Vave既服務範圍

清觀先生:

謝謝你三月二十三及三十一日的電郵。
由於世紀互聯集團有限公司 (「該公司」) 持有的傳送者牌照所指明的鄉村位置以及相關網絡鋪設進度,均屬該公司的商業營運資料,我們未能提供有關資料,請直接聯絡該公司查詢詳情 。

Webmaster
通訊事務管理局辦公室
加強推廣帖子

keep no.有咩要注意,d卡邊到買最抵

轉台上拍賣網或香港儲值卡FB就會搵到
以家用緊smt 5gb+錢轉無限plan
1個月我諗用約50gb 分鐘無所謂 好小用到
用唔用返原本號碼都無所謂
基於返工地方只有smt收得比較好
所以巴打有咩推介plan 想要全速4g plan

hemat卡自己直銷門市搞去最抵

Zenfone 2 太子測速 4g版3台核武卡

SMT半日4G或全日3G卡 OK?

hemat卡自己直銷門市搞去最抵

網上辦理先係方便簡單, 而且3台核武卡真係得網上先有人處理轉台
好耐無試過即場測試3台「真」無限數據卡了
無FUP既儲值卡得一千零一款

3台核武卡提示:
就是申請數據組合時,有時會彈出「System Error」字眼,不過可以唔使理會。仍然會收到SMS確認收到申請。
但是你真係因為當左申請唔到而走去申請其他數據組合而出現二次消費,記住留番SMS紀錄同記得大致情況,打電話俾CS報告,3台都會就合理情況而退款。
樓主係hkepc畀人ban左無得搵食,

要過黎呢邊呀?
點解賣數碼賓唔跟卡主證明既

要過黎呢邊呀?

好耐無過你,個度我講過唔返去就無再係個邊出沒,係個度d人捕風捉影加醜化姐
我笑而不語

你又解釋下有咩影響同發問重點

要過黎呢邊呀?

好耐無過你,個度我講過唔返去就無再係個邊出沒,係個度d人捕風捉影加醜化姐
我笑而不語

到底係返唔到去定係唔想去? 我笑而不語。

你咪扮哂嘢啦,玩得儲值卡都知卡主証明係最重要,賣咭有咩理由唔比人?

唔跟卡主證明冇影響?
賣卡唔跟「卡主證明」,

係咪騙案黎?

儲值卡擁有人既憑據就係「卡主證明」。

要過黎呢邊呀?

我笑而不語

到底係返唔到去定係唔想去? 我笑而不語。

樓主呢d「靠論壇搵食」既人。

有得揀又點會放棄hkepc咁大個market…………

有d野,你懂的啦。

哈哈哈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞