讀緊medic

254 回覆
8 Like 11 Dislike
巴打 有冇 d microbio/biochem 書 推介

利申 純興趣

為興趣 youtube/wiki都夠

Thx 巴打先
但microbio 想學 深d 宜家識太少

我有本Clinical Microbiology Made Rediculously Simple
都幾厚下,佢會用啲幾鳩不過又得意嘅圖做illustration
Style冇咁academic,而係好似講故仔咁
你上Amazon睇下,唔算貴同幾多正皮
M20 LM

個名
樓主咩細組

個post唔係咁用

溫書啦屌你

咩英文字頭
很想讀Medic

巴打讀咩

放射技師

做radiographer 1 咪重自由自在啦!
覺唔覺香港醫生人工overpaid

你問得出,代表應該思考過,有大概答案

不如你講下你認為咩情況、待遇、條件既工種算overpaid?

了解你取態,咁傾落去先有d意思
M20 LM

個名

唔了解其他地方醫生嘅人工 ,美國好似都幾低?
人工唔評論 不過我覺得社會地位係有少少over
香港風氣問題
很想讀Medic

巴打讀咩

放射技師

升到I先得㗎
很想讀Medic

巴打讀咩

放射技師

升到I先得㗎

爆未
HKU Electrical Engineering >>>>>>HKU MBBS
M20 LM

M20
MB pass左開心死
M20 LM

M20
MB pass左開心死

恭喜曬
日常生活係咪比曬medic ?
很想讀Medic

巴打讀咩

放射技師

以前join過比中學生啲唔知義工定體驗活動
入過醫院X-ray房observe
個放射師好似好輕鬆咁 炒股好似先係正職

九龍小型醫院?
日常生活係咪比曬medic ?

唔係 係臨考試一兩個月會比較忙
很想讀Medic

巴打讀咩

放射技師

以前join過比中學生啲唔知義工定體驗活動
入過醫院X-ray房observe
個放射師好似好輕鬆咁 炒股好似先係正職

九龍小型醫院?

應該算係大型
係考完DSE之後
M20 LM

M20
MB pass左開心死

恭喜曬

多謝巴打
壓力大個陣希望身邊的人/ 情人點樣幫你?

首先,冇女
其次,壓力仲未算好大
不過,唔開心嘅時候同身邊人hehe哈哈都夠,唔洗佢特別點幫我,而且有時自己都排解到。
問呢條問題,似乎你嘅身邊人/情人壓力好大
如果佢想同你分享,咁咪做個好嘅聆聽者
如果你覺得佢壓力大,咁咪做啲嘢令佢開心
不過再利申:冇女
medic係咪好多毒撚?

首先,冇女
其次,壓力仲未算好大
不過,唔開心嘅時候同身邊人hehe哈哈都夠,唔洗佢特別點幫我,而且有時自己都排解到。
問呢條問題,似乎你嘅身邊人/情人壓力好大
如果佢想同你分享,咁咪做個好嘅聆聽者
如果你覺得佢壓力大,咁咪做啲嘢令佢開心
不過再利申:冇女

咁又無咩既,只係個個身邊人又係讀醫,除左讀書,每日都好似只係摺libra,有些少擔心佢姐~
你將來打算選擇咩科?
點睇其他allied health
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞