讀緊medic

254 回覆
8 Like 11 Dislike
解剖淆唔淆

唔淆 身邊啲人都唔淆

即係唔係year1

又有同行巴打

嚟緊加油呀

很想讀Medic

巴打讀咩

放射技師

以前join過比中學生啲唔知義工定體驗活動
入過醫院X-ray房observe
個放射師好似好輕鬆咁 炒股好似先係正職
好想入
屌過護士未?
點睇speech and hearing?
有冇睇開尖銳呢類野
點解醫生可以頂得順?
medic洗唔洗計數,中學時期考第幾,幾時開始溫書?

計數要但佔整體唔多,DSE chem計數嘅部分好多都要用返。
我自己十幾。不過中學考第幾其實同入唔入到medic無關係,學校計排名方式又on9,學校試卷質素又低唔反映DSE實力,唔同學校之間差距又大。
溫書就高中都有keep住溫,只係愈近DSE愈溫得多。Study leave真係chur得好盡。

Best6 > 30?

讀得medic best6 起碼35-36 不過計分formula兩間u唔同,同埋依加開多少少學位,分數可能有跌

b6 35
我都有,但通識中文得3
屌過護士未?
點睇speech and hearing?

我會覺得好似好悶無medic咁好玩同廣泛,不過呢科好似係好多人嘅水泡

計數要但佔整體唔多,DSE chem計數嘅部分好多都要用返。
我自己十幾。不過中學考第幾其實同入唔入到medic無關係,學校計排名方式又on9,學校試卷質素又低唔反映DSE實力,唔同學校之間差距又大。
溫書就高中都有keep住溫,只係愈近DSE愈溫得多。Study leave真係chur得好盡。

Best6 > 30?

讀得medic best6 起碼35-36 不過計分formula兩間u唔同,同埋依加開多少少學位,分數可能有跌

b6 35
我都有,但通識中文得3

理論上唔睇你個別科目分數
事實上的確入面大把人中文3
屌過護士未?

中大醫學院個級花好正 jacxxxx,
有冇多啲佢既料爆下 係咪好多人溝

冇料爆
人哋出左pool
有冇睇開尖銳呢類野
點解醫生可以頂得順?

我冇
我覺得係慣左

Best6 > 30?

b6 35
我都有,但通識中文得3

m2計唔計一科?

Best6 > 30?

b6 35
我都有,但通識中文得3

m2計唔計一科?

唔計一科

冇料爆
人哋出左pool

佢男朋友係我同學
利申 山區畢業班
點解會想入呢科

Best6 > 30?

b6 35
我都有,但通識中文得3

m2計唔計一科?

唔計一科

咁無計
想問下你有冇同學4c2x三十幾分但得2x?
如果自修gce non ju入難唔?
想問下你有冇同學4c2x三十幾分但得2x?

對面海有
原因係計分方法唔同
如果自修gce non ju入難唔?

你可以去cu medicine官網down份admission notes睇
佢有寫大約要拎咩成績先有interview
non-ju 真係唔係好熟 sor

冇料爆
人哋出左pool

佢男朋友係我同學
利申 山區畢業班

恭喜CHING
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞