讀緊medic

254 回覆
8 Like 11 Dislike
點解會想入呢科

都係嗰啲理由嘅姐
幫到人有滿足感而且有興趣
人工就bonus嚟
medic洗唔洗計數,中學時期考第幾,幾時開始溫書?

計數要但佔整體唔多,DSE chem計數嘅部分好多都要用返。
我自己十幾。不過中學考第幾其實同入唔入到medic無關係,學校計排名方式又on9,學校試卷質素又低唔反映DSE實力,唔同學校之間差距又大。
溫書就高中都有keep住溫,只係愈近DSE愈溫得多。Study leave真係chur得好盡。

Best6 > 30?

讀得medic best6 起碼35-36 不過計分formula兩間u唔同,同埋依加開多少少學位,分數可能有跌

b6 35
我都有,但通識中文得3

理論上唔睇你個別科目分數
事實上的確入面大把人中文3

Best 6 36 其實唔難
有分數唔好讀allied health
會後悔
medic洗唔洗計數,中學時期考第幾,幾時開始溫書?

計數要但佔整體唔多,DSE chem計數嘅部分好多都要用返。
我自己十幾。不過中學考第幾其實同入唔入到medic無關係,學校計排名方式又on9,學校試卷質素又低唔反映DSE實力,唔同學校之間差距又大。
溫書就高中都有keep住溫,只係愈近DSE愈溫得多。Study leave真係chur得好盡。

Best6 > 30?

讀得medic best6 起碼35-36 不過計分formula兩間u唔同,同埋依加開多少少學位,分數可能有跌

b6 35
我都有,但通識中文得3

理論上唔睇你個別科目分數
事實上的確入面大把人中文3

Best 6 36 其實唔難
有分數唔好讀allied health
會後悔

絕對同意
好想讀medic呀屌
巴打我想問下retake dse 7科要幾多分先夠入medic
巴打我想問下retake dse 7科要幾多分先夠入medic

計埋penalty起碼要有44分 46分先叫穩
今年33 best6有冇機

巴打有冇chem心得
今年33 best6有冇機

至少都37附近先穩啦應該
岩岩完mb上水呢
而家JUPAS Non-JUPAS比例係點?
男女比例又係點?

巴打有冇chem心得

都係嗰啲基本野
操pp要操到滾瓜爛熟 AL要揀嚟操
要溫埋concept上嘅窿罅位同埋個啲定義
覺得自己溫晒書就download個syllabus睇下仲有冇野漏
其實無乜技巧可言
岩岩完mb上水呢

你個名
男女比例又係點?

JUPAS Non-JUPAS比例
cu around 60:40 (冇fixed)
hku 75:25 (好似係fixed)

男女比例
兩間好似都1:1

巴打有冇chem心得

都係嗰啲基本野
操pp要操到滾瓜爛熟 AL要揀嚟操
要溫埋concept上嘅窿罅位同埋個啲定義
覺得自己溫晒書就download個syllabus睇下仲有冇野漏
其實無乜技巧可言

thanks bro
岩岩完mb上水呢

好多drug名
男女比例又係點?

JUPAS Non-JUPAS比例
cu around 60:40 (冇fixed)
hku 75:25 (好似係fixed)

男女比例
兩間好似都1:1

HKU 話冇Fix
問過
點樣調適自己嘅心情
越讀越覺得自己係垃圾,身邊啲人乜都識,自己點讀都好似讀唔夠
好驚fail,好驚supple,好驚留班

身邊啲人乜都識,呢個我有啲保留
其實我覺得得個考試範圍唔係無限咁大 你溫晒入面嘅野八成都夠你pass
Pass唔到又有supple呢個安全網
Finally你都係要pass姐,唔洗同人比較喎
好想離開而家個垃圾科好想入番medic
ching 依家讀成點
ching 依家讀成點

驚趕唔切 sem1啲野仲未pick up返
不過盡讀啦屌
有冇玩soc住hall食女
有冇玩soc住hall食女

冇好撚失敗
學緊咩
ching 依家讀成點

驚趕唔切 sem1啲野仲未pick up返
不過盡讀啦屌

仲温緊書即係M21啦
山區學堂+1
温書加油
P.S. 唔好waste time喺pelvis同CVS drugs 嘅indication同contradication,讀大路野就好
利申PNEU讀到想死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞