黑警係可以攞到你WhatsApp同tg chat log

537 回覆
1227 Like 8 Dislike
SSL點勾呀,勾到的話全世界信用卡、ebanking資料滿天飛啦
佢咁樣攞record做唔做到呈堂證供
https://faq.whatsapp.com/en/android/21119703/
其實被狗咬之後盡快刪咗個WhatsApp啊count,唔知work唔work呀,因為搽咗之後嘅對話紀錄都會被拆除,但係要時間。
侵犯私隱既資料可以做呈堂證供?
2019年八月內有網絡安全公司揭發通訊程式WhatsApp出現安全漏洞,黑客可以竄改被回覆的訊息或更改發送者的身分。WhatsApp表示礙於加密系統,難以解決有關漏洞。
無用,機在賊人手,chat history喺機入面
唔係邏輯問題
係明明自己對嗰個領域根本無認識又要扮熟
成日9up當秘笈,為咗呃人認同而譁眾取寵
搞到真專業人士講嘅嘢俾啲廢話同謬論淹蓋晒
其他唔識嘅人信咗就俾佢地害死
push
Push
可以打證物唔可靠呢個pt
不過呢個bug同破解點對點加密應該無關係,理論上只要server side唔跪,佢無辦法單靠網絡攞到對話記錄
XR以上13係要特定條件先hack到(例如要入完passcode trust左先)
x或以下就唔使
都真 個個衝出黎自暴其短

btw我邏輯係指“我肯定有,如果唔肯黑9一定比而家更亂黎” #147
冇錯,講法律係冇撚用,班奶共法官擺明黑哨你都吹佢唔漲
黃之鋒一定要用美國國會威脅班紅官,要佢地知道鳩判係會要付岀代價
有對話記錄同sim兩回事黎
佢似係爆入iphone跟住直接係device度攞資料
香港金總終於接受網上會員申請啦

https://lih.kg/1786114
push
Pish
其實係…
攞到有實質證據好大機會官司係批
唔好忘記過去狗方會做非法所得證據
我都有但唔知係咪咁樣就安全
算鳩數啦sim lock,講到口臭,除非你地係打電話/sms講發夢野啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞