若要暗瘡好,咪撚信老母 8

1001 回覆
73 Like 3 Dislike
之前我背脊同心口都超多瘡粉刺同印 食a酸依家係無左瘡同粉刺 但係印就仍然係度
會剃到咁樣
你用電鬚刨一樣出事
我用普通電鬚刨,剃慢d,濕小小水先剃
你睇邊個?
total 用左幾錢?
印 可以問下醫生有關hydroquione 咁上下 QA有
可以食 但底層本身未必乾淨
理論上係會,因為之前醫生都係話開頭劑量慢慢上既原因就係想個爆發期冇咁辛苦

我都一齊紀錄一下先

我係好易出油、臉上好多暗粒油脂粒、易生暗瘡但都易退、生喺下巴同鰓位置多、少少印、有過粉瘤

昨晚開始食第一粒10mg o牌
下星期無野就轉20-25mg

想問護膚野我用緊freeplus洗面、origins鎮靜 cream係咪都ok
控油product就唔好用?
見巴打問諗住比佢參考下 不過上面個巴打咁既情況醫生可能都未必會開a酸
Product等zz答你啦
有5 你嚴唔嚴重 你睇邊個
頂唔順個口甩哂皮
有效 副作用仲要好低 我都食緊1星期20mg
Laser 好多醫美都有 依家有D都絶對唔hard sell了
Cosmax算係好貴
平既有beauskin /collagen + / per face
🈶️醫生plan (2000+)同美容師plan (1000+)佢哋醫生plan都仲平過cosmax 美容師plan
除咗frexal 外 其他laser 都耍打唔少次先有明顯改善凹凸洞 唔好以為打3⃣️幾次就收工
另外有間叫 dr miracle 680元 3次co2 laser(搵fb)
會sell 你買佢D skincare 但真係幫你打所以大毛孔同凹凸洞位 都有效 但頭一兩次部機唔係開到好大
但咁既價錢係超值 當然唔好買佢D skincare la
想平平地試吓laser 可以上去
想問點去黑印
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞