若要暗瘡好,咪撚信老母 8

1001 回覆
73 Like 3 Dislike
想問下第一次去睇中環顧醫生洗唔洗打電話預約時間先
今日開始食第一日A酸,想問下爆發期會幾時開始?
我食第4日就流鼻血,第6日就嘴唇乾同爆瘡唔知食咗牛定咩,我諗人人唔同,
每個人體質唔同,但我都可以分享下。

初期服用,我都試過流鼻血,但好快會止到血,亦唔會成日都流,
至於嘴唇乾就一定,小事黎。爆瘡同面紅就一個星期至十日左右開始,持續約一個星期到,當身體適應左藥性,皮膚就會有顯著正面改善。

樂觀去諗,其實去到食A酸呢一步,代表已經差唔多係盡地一舖,根本再冇咩可以輸。只要大家聽從醫生吩咐去服食份量,再比多少少耐性同忍耐,我以上所講既所謂「副作用」同「適應期」,根本不值一提。

再強調一次,唔好唔經專科醫生,擅自從特別途徑去買A酸,呢D唔係感冒嗰D普通成藥可以亂鳩咁黎,唔岩份量同服用期,只會得不償失。
岩岩睇左,都係開類固醇,你係咪敏感?
可能 對咩敏感都唔知
而家面就退哂 係頸仲有一達達紅 好痕
耳珠位都好痕 唔r都冇野
有頭髮輕輕high到就忍唔住r
今日睇多次醫生 都係開類固醇
唔好講到a酸好大副作用啦
根本只係好普通又好有效既藥物
最大問題係貴同要keep保養皮膚
咪嚇到人唔敢食啦
你收撚皮啦屌你老母
我上面邊一句寫有好大副作用? 你對眼係咪生喺屎眼度?

皮膚科係專科,而A酸(無論O字定係R字頭)本身係醫物管制類藥物,
你服食10mg同50mg份量個分別已經好大,你亦唔知自己要食幾耐先係最適合,咁我叫人睇專科醫生有咩問題?如果d 藥真係咁普通,你唔死去屈臣氏萬寧買?

就係你呢類不求甚解既人,以為自己係咁,就全世界都係咁,自己死上網睇下人地醫學報告同新聞啦懵撚,唔經專科建議,你份量同療程錯左,會傷肝,甚至會有情緒方面既問題。
Hydroquione
Sorry琴晚忙 一定要 仲要睇你閒日定星期六 閒日就快D佢好Full
應該未必係暗瘡既
thanks
我耳珠都有 又係平時唔痕
但都無食咩野 又無用新化妝/護膚品
R晒頭
如果星期六、日睇長沙灣陳醫生
係咪都要8點半去排定隊
留名

第三個禮拜A 酸10 mg
前日爆左六粒
好後悔當年無睇醫生, 而家成面印
我諗日日都係
加油
仲有無生阿
我無用佢既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞