若要暗瘡好,咪撚信老母 8

1001 回覆
73 Like 3 Dislike
你睇醫生? 仲有生2-3粒既話 可能劑量要上5因為未Clear
係呀 有睇醫生食 唔該晒巴打
下個月覆診再問下醫生洗唔洗再加藥
食緊30mg 食左1個半月 仍然有生大粒又有細粒 仲多過平時
巴打之前爆發期怕唔怕咁
我明呀巴打
我嗰陣食咗3個幾月都係爆得好勁
仲勁過冇食之前 係咁爆又好大粒
嗰陣都好灰點解自己食咗幾個月都係咁 又會諗係咪唔啱我

但過咗好長嘅爆發期之後
宜家見到啲fd都話我好咗好多
自己都覺得好咗

但而家仲生緊2-3粒 下個月再問下醫生點
同埋如果巴打你仲係爆得好勁嘅話可以問下醫生加唔加藥?
一齊加油呀巴打
係到諗係咪唔啱我
希望快啲過爆瘡期巴打你都加油
完藥一個月
好想激光脫毛
到底做唔做得
想問樓主食左幾耐 毛孔開始細返?
想問下如果第一次去睇 劑量係佢幫我簡 定我自己簡見有啲人又20mg or 40mg想知係點樣決定
佢 ,由低食起 無咁易有爆發期
我有一盒加十粒一pack R牌20mg a酸食剩左
有意買嘅 tg 我
想入group
@welcomehotelcalifornia

睇過顧醫生
現睇緊方慶生
Thx樓主
想入group

Thanks
Me too
睇過
對我好有用
可惜我對佢嗰隻抗生素過敏
淨係食咗一個月就頂唔順
停咗食之後又慢慢出翻啲暗瘡
係咪都係出一個月四環素跟住去驗血?
唔好灰心住!
我依2個月有好咗嘅!!
唔知係咪四環素
我係食呢隻
對我超級有用真係食完之後一粒暗瘡都冇生
不過我自己暗瘡都唔係話好犀利嗰隻,只係突然轉天氣之後瘋狂爆咗一段時間
但如果暗瘡唔係好嚴重未需要去食a酸嘅話
或者可以試吓食抗生素先?
不過我對呢隻藥過敏,食到出藥物疹
正常成個療程好似係三個月至半年
食完之後就唔會再生暗瘡
醫生同我講話呢隻藥好似係會收細毛囊,所以如果你跟足療程食晒之後應該唔會再生暗瘡
所以如果副作用都唔係太大嘅話建議你食落去
我冇屙冇嘔空肚食都冇問題
但係就係食完之後皮膚新陳代謝超級快
塊面會係咁甩皮
所以暗瘡印都淡左啲
但係最初食嘅時候眼皮每日都會紅同痕癢
因為我以前試過眼皮過敏所以知道自己應該係有少少敏感
跟住去複診醫生話我呢啲唔算過敏叫我繼續食
點知食咗一個月之後就出藥物疹
食嘅時候醫生冇同我講過要驗肝驗血
淨係會叫我去量血壓嗰啲
有冇人係混合性皮膚?
我T 字位成日生暗瘡 但係其他皮膚都幾乾吓
唔知食唔晒A酸好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞