若要暗瘡好,咪撚信老母 8

1001 回覆
73 Like 3 Dislike
有冇人想平價買a酸 roaccutane 20mg 之前食淨左差唔多三個月
最後兩個月減返做20mg一日
但塊面經常好似食a酸前咁腫起啲痕既粒粒,有印的
好煩好辛苦
有冇人係睇柴灣朱醫生?
我係冇啦啦上年5月爆瘡 以前冇
上年夏天睇過好左啲冇咩生 但有印
佢係開抗生素藥同外用a酸
但而加又再爆過
好似仲嚴重左
諗緊好冇再搵佢睇
反而未Clear曬?
因為你係短期無啦啦爆所以佢開抗生撚畀你
但只係禁一陣

而家要食A酸啦咁 正常去睇醫生你第2次都會開A
3樣全部一齊食定係凈係食1/2/3咁樣?
想問下頭瘡可以點醫 困擾左好耐
頭瘡比較特別 因為頭有油 你研究下自己個頭係咪油先
我而家用緊個隻洗頭水加護髮素係唔錯 但加埋800幾蚊
但2個都1L 佢會教你點樣洗 同埋幫你睇埋你髮線個D野 呢隻洗頭水去到頭瘡 控到油 要洗3次 真係要用力洗頭皮 每次份量減一半 洗完3次就用護髮素 (呢隻可以若頭皮) 真心唔錯 如果你個頭油 你用洗頭水個陣會無咩泡 無咩油先會多泡 ABHILFE呢個牌子 我轆老母係半島中心間Salon入面買 treatment洗頭水黎 真心幾好
我停食a酸之後就開始生頭瘡... 好慘
淨係粉刺用differin要幾耐先好哂 用左個幾月好似好得少少咁
之前食過好返左 但而家keep住有1粒係度
我幾樣一齊食 不過如果我無咁desperate 應該會續樣加上去 試下邊隻最有效
2,3星期好左好多
你係咪量唔夠
我開頭未食都勁多
依家食左三個月無哂
唔知完療程之後會點
我用半粒豆咁多炸 唔敢用咁多 因為我本身係敏感皮膚 無用幾多嫁
*你用幾多嫁
Thankyou
你粒豆幾大先

如果綠豆size咁大

我一粒額頭
鼻加兩邊面兩粒
下巴一粒

不過我係超油性
真係口罩而生既話我覺得唔洗食住
1.5粒綠豆掛 咁我試下慢慢查多少少 唔該哂
我之前睇咗婦科先
之後再去睇暗瘡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞