路透:習近平將宣布澳門成立證券交易所 內地官員稱要分散對港優惠政策

534 回覆
747 Like 12 Dislike
留名
澳門未比回血劍斬
上海比回血劍斬得7788
小學雞empreor xi點會知點解港紙咁重要吖
上海搞咁耐都搞唔到....澳門會好d?
收成波
我都覺 係時候要發展賭業
深圳交易所即死
再引發中國股災
唔系中共唔想取代香港,根本系無辦法取代唔到香港,中共就系識玩文字遊戲,但系政治藝術又唔夠高
要分散對港優惠政策???

唔好搶我地錢就偷笑啦
其實仲好分清楚好啲
睇錯習帝將於澳門賭場設立慰安所
對唔住,借個位宣傳一下。

[國際戰線]德國威瑪有人自發聲援我地
https://lihkg.com/thread/1780631/page/1
明明係佢地利用香港金融中心地位 去洗黑錢
唔關咩國家事 最大問題係法制同貨幣
香港之所以重要 係用HKD計價 而HKD掛美元 外資受既係美元/港紙
你用RMB計價 你就要換匯
如果你用葡國企業做例子 姐係EUR要變RMB再係澳門上市 仲要行大陸法
隔離就係香港 有得揀你會唔會去澳門上市?

其實我心唔明點解要搞就唔用MOP MOP起碼同港元係固定1:1.03
外國人buy唔buy先
其實維尼想攪,咪幫佢一把,送佢一程,錢洗左,無效果,自然死返來香港。澳門甘多自第問題,靠派錢解決,,如果澳門一亂
重點係以人民幣計價的交易所

咁即係分散上海同深圳既優惠政策ja bor
係囉放棄香港啦,由我地自治,由我地雙普選啦
用mop?
唔知夠唔夠頂大鱷呢 ?
其實佢有冇諗過澳門搞金融唔會收到香港皮
相反香港搞賭場同埋賽車唔洗三年就收到澳門皮
show晒比外國睇佢到底有幾on9
Ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞