路透:習近平將宣布澳門成立證券交易所 內地官員稱要分散對港優惠政策

534 回覆
747 Like 12 Dislike
平心而論晒鳩氣
自我審查非常嚴重
仲有用大陸法
啲金融佬點信你
隨時無啦啦入唔到境

支那棒邊個地方,
外資就避免係邊個地方大筆投資,

仲唔領夠野咩
條友真係唔識架喎
20年,中國金融業國際化有4個笑話,深圳、上海、前海、上海貿易區。
離岸中心味又係靠香港。
成鳩日講乜鳩優惠

打壓少一陣香港人已經係優惠
香港嘅優勢在於香港唔係支那,但支那日日嚟搶,用香港品牌嚟向外偷呃拐騙

如果香港好似新加坡咁起賭場,澳門三年內即死

如果香港買東江屎水嘅錢係同新加坡向馬來西亞買水嘅價錢一樣,用差額補貼電費,唔迫中電買天價支那天然氣,香港除時好多人唔洗交電費

唔係支那同港共圍標整乜鳩十大基建,個個天價工程,元朗起條橋都十鳩幾億,一條鳩鐵過千億,用上過萬億做啲濕鳩嘢。

國際原子能機構研究核聚變發電都係講緊幾十億經費,space X 火星開發計劃都係講緊幾十億到一百億, 霍金搞嘅外太空研究計劃廿億港幣,仲有一大堆太空電梯,外太空採礦計劃。

美國最新航母造價先講緊一千億港幣

如果將啲支那貪污濕鳩工程轉晒研究火星,香港已經佔領咗火星,火星變咗香港殖民地
將支那貪污工程轉咗去研究核聚變發電,香港只係賣電都唔洗做
前海直係仆到直
上海都叫做有幾條街睇得上眼
睇下賭場收港紙定澳元先啦
梗係大陸人去澳門啦 澳門鬼有金融人才咩 根本係深圳上海2.0
新界9號幹線
邊個比恩惠?香港人年年洗幾十億買東江糞水
落到黎香港仲要大搞淨化
你個一萬億人工島你估真係益香港人?咪又係攞晒筆錢返大陸救市
講係咁講有上海深圳呢啲bad example,澳門唔同既係佢同葡國佬仲係有connection去歐洲?有冇巴絲熟路分析下
夠薑就直接取消香港人民幣結算中心啦 ,小學雞
快點放棄我
放長雙眼睇下點
放棄埋啲東江水同新移民啦,唔好射落嚟啦
對唔住,借個位宣傳一下。

[國際戰缐]德國威瑪有人自發聲援我地
https://lihkg.com/thread/1780631/page/1
買黎買去都買唔到人地個交易所就自己開一個,係人都知你想點啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞