路透:習近平將宣布澳門成立證券交易所 內地官員稱要分散對港優惠政策

534 回覆
747 Like 12 Dislike
死返黎咪話自己幾錫幾錫呢個親生仔 咩又愛又恨 咩想你好 呢亭廢話,轉個頭又攞棍毆你開槍打你,又送人落黎,

你想咁咩
澳門

放返上上海都無咁好笑,起碼上海有人有硬件
同胞可以到澳門購物了
澳門仲有幾多相關金融專材呢?
睇死咪又係深圳/香港借人搞壇野,玩幾年......有啲成績呃下人就算。
快D賣東江水俾澳門啦
回雞日去沃門唔去香港吖
交易所有無人喺後面叫你 買大啦 LEE次細呀 有無雞叫?
用人仔結算就收得皮,國際都係唔蘇你,最大功用係用嚟收澳門水。
澳門肯定無人識搞, 最後都一定係香港人過去澳門搞
咁呢堆咩"香港人"去搞咁就心照啦
藍絲, MIC 香港大學生, 上海深圳做緊既人都會過晒去搞
實際係橫琴

冇沃門事
而加已經係貶緊,支共唔夠錢,對內找數應該係自己開始印緊銀紙,最新唔包住屋既物價通脹好似係4點5+。

其實香港係經濟戰上贏緊。因為國際戰線打得好好。

有的傻既話要斷聯繫匯率同撤香港法,我其實唔同意,因為就係呢兩樣令國際眼中香港完全=/=支國。就係因為咁支國先驚到甩褲,呢幾年甴甴聲大氣大係因為佢以為中國經濟霸權已經成熟,自己好把炮,所以可以搞香港後面,為所欲為。攞曬香港既資源,係時候殺雞取卵。我懷疑其實佢就係知道中國太需要香港,係春袋,所以一路都想改變呢樣野,長期計劃要殺雞取卵。

但係如意算命而加打唔響,支爆緊,如果支共弱,香港保持獨特地位就一定有優勢。攬抄其實係我地唔介意最後如果贏唔到攬住佢落火燒,不過經濟上只要對準中支,支持黃色經濟圈,極力拖垮支共依賴既利益輸送,唔好比佢洗腦浸透,同佢對著幹,支共一定死,不過我地唔一定需要陪佢。
終極命運,呢個可以向澳門文宣啦
澳門聽過下好似貪污幾厲害。
條友真係小學雞
講就係咁講,不過一搞呢兩樣野就支國人落更多落黎,而加澳門賭業主要客人你話除香港之外係的咩人?大陸全國無賭業。
似喇似喇。
送粒黃豆
唔好喇,等支人去曬澳門賭就好,唔好黎香港。高汁鬼佬遊客黎香港唔係為賭。一有賭場黎親既就係低汁友。已經一街都係。
因為大陸係黨治,唔係法治,一野就可以玩凍結,佢地法律無係跟common law,任佢玩,完全無保障。
前海好多都中哂伏,睇新聞商場都無人行
不了,等牆國人佢澳門賭就得,咪黎香港。香港要優汁歐美日遊客。人地自己都有賭場。(英國倫敦賭場知唔知開響邊?係唐人街呀!)
要喇要喇,澳門應該再優惠多的,150都一定唔夠啦。
一帶一路已經停左啦,壽終正寢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞