[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (43)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
呢個真 點會將茅頭指向個球迷
擺完東亞運嗰期嘅佢有機會得
呢樣真

由於羅素不獲球會放行,丹尼因傷臨陣落選,明日27歲生日的中堅馮慶燁得以首次為大港腳上陣,伙拍艾里奧及移入中路的徐宏傑鎮守後防。中場黃威則首度在麥柏倫麾下正選上陣,與陳俊樂及鄭兆均支援單箭頭夏志明。主場的韓國隊有韓職最佳球員金甫炅等壓陣,但門將趙賢祐列後備。在奏中國國歌時,約30名香港球迷背對球場,舉起「光復香港,時代革命」旗幟。

韓國隊一如所料主導比賽,但早段只有外流美職的黃仁範窩利斜出較具威脅,反觀港隊險一擊即中,解圍主隊的角球後,鄭兆均27分鐘右路反擊妙傳夏志明,但後者殺入禁區後左腳篤射出界。他5分鐘後再有一次禁區外轉身射門,但乏力被對方門將接實。第75次為港足上陣的葉鴻輝則在一次接頭槌時甩手,回身僅拍出對手補射。他另一次出迎與韓國隊前鋒金承大相撞,後者因傷退下火線。

港隊一直穩守至上半場補時,但隊長黃洋「峨眉月」犯手球,黃仁範罰球彎過人牆後中內柱彈入,助韓國隊領先。港隊即使控球不足兩成,但換邊後反擊續具威脅,羅梓駿左路底線傳中,但越過鄭兆均頭頂。韓國隊則數次角球頂贏,金玟哉搶點近柱被葉鴻輝飛身拍出,到83分鐘,效力日職FC東京的羅相浩接應二傳,小禁區破門奠勝。韓國隊終以2:0擊敗港足,以得失球差領先日本隊。港足則與中國隊同分,暫列榜尾。
羅素不獲球會放行
始終唔係國際賽期
完咗季都唔放係咩玩法
牙凱會唔會坐足三場
唔會掛 下場出啦好嗎
馮慶燁仲廢過helio
估會後備出
首次上陣姐
入籍勁過土炮正常wo
個合作只係為左霍狗有得影相
算係咁, 對馮慶燁冇乜期望
成季出得個少少都唔俾人踢
又咁講,helio廢過馮嘅話直頭要收番佢本passport 啦
[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (44)
https://lih.kg/1779167
歡迎你喎,今日加入群組新成員喎!解釋?解乜撚嘢釋?我老豆老母問我嘢都可以唔答,我要同你解釋?我做乜嘢又關你叉事咩?一張相唸咁撚多嘢,睇撚住腦中風呀,小心身體呀!另外,我未撚死呀,係都等撚埋你啦!

熊左唔可以比小香港有一絲機會贏蝗國
下 不嬲都用同一把尺
完撚咗都唔放行 真係驚羅素屌打你支那仔?
Carson?
有羅素仲易贏啦, 唔識計數既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞