[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (43)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
畜力唔係正式會員afc咪照批下年嘅亞協牌畀佢
另外
北韓情況是”Not eligible - Failed to be granted a club license”

抵死得罪AFC
最有趣係香港有11隊申請亞協牌
425打咗幾年先唔批
第11隊應該係南華?
原來如此
終於唔駛去神秘國度到踢
【2020傑志亞洲賽形勢一覽】
亞洲足協今日於吉隆坡總部進行了2020亞冠盃及亞協盃的分組抽籤,傑志今屆將於2020年2月19日出戰亞協盃附加賽,先作客面對烏蘭巴托城(蒙古)或台電(中華台北)的勝方,再於2月26日主場出戰次回合。

如順利擊敗對手,球隊將直接進入亞協盃I組(東亞區),同組對手為和富大埔(香港)(如和富大埔晉級亞冠盃分組賽,則由冠忠南區(香港)補上)、大同(中華台北)及鄒北記(澳門)。

#AFCcup2020
#wearekitchee
#突破界限
#BeyondTheLimits

南區洗唔洗準備一下?
抵啦直播都冇仲批牌俾北韓
而家係
不過打法唔同
賓菲加成隊歐洲隊咁打衝撞高波
鄒北記就多啲華人
係時候搶分
想睇否決富力做正式會員否到2046
咁嘅話會選擇買殼變身定貝匪自動幫你含呢
雖然最容易變身嘅自由人已經丙組出局

btw有投票權嘅大大話話都接近50間
但每次開會投票都係得2x間 投票率仲衰過上屆區議會
但畜力唔係香港足總正式會員,所以足總可以唔俾佢代表香港參加?係咪可以咁樣理解? 好亂
搭金光 最近
咁邊隊補
因區
standby係咪都要meet某啲requirement
爛區睇死大埔唔會入到亞冠所以費事搞咁多野攞黎煩
傑志100%出線
G持清泉理打亞冠
北京時間今天下午4點30分,2020賽季的亞冠聯賽小組抽籤儀式就將會在吉隆坡舉行。 從去年開始,亞足聯對於抽籤分組的規則進行了修改,採用“同檔不迴避,同協會迴避”原則。 也就是說來自同一個協會的球隊分在不同組,而來自同一個檔次的球隊有可能被分在一組。

得閒可以睇下亞冠抽籤呀喂
唔知有冇得用proxy vote
今屆亞協作客仲方便過去畜力
https://www.hkfa.com/upload/rules/2019AGM-Notice&Agenda_Chi.pdf
可以搵「代權人」喔
但「代權人」可否一人代N間會就唔知了
咁分檔黎做咩
Not sea view?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞