[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (43)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
有咁醒咩你
到時如果咁樣踢最尾輸5:0啲人一定又會好不滿
如果出四閘陣靠羅梓打反撃
唔會有咩期望
寧願今場淨做好防守,適應速律。 下兩場(特別最後嗰場)先諗入波同搶分
講開FM
自己整左個7級FF版FM20 patch
16隊港超
20港甲
22港乙丙低友誼甲友誼低
多出黎既隊係執柒左復生eg 精工 寶路華 夢想 同啲支那隊etc

大量杯賽 高低銀 足總 菁英 社區盾 18區隊盃

平均一年玩到60場波到
有無人有興趣

本身想整埋炒歐聯既亞冠協 但好似無浮動排名所以放棄左

同埋frank ng 食撚屎啦 港甲或以下級別啲球員全部無update過 仲係17年果隊 無心做就咪撚搞啦
放出黎啦
test到2023年無乜問題
但有個位搞唔掂就係啲強隊 傑東
永遠唔會續球員約
次次都成隊由佢自由身走
但其他隊又唔簽
搞到3年打後已經隊隊都random人
唔知關唔關聲望事

同埋有無手足知
自制rules整唔整到省港盃港聯個效果
用咩整patch
一直想改港超變蘇超咁玩
咪用editor改
btw 唔知改做 爭勝組or護級組洗唔洗用高級rules
可以download人地啲高級rules研究下
快手既4~6個鐘已經改完
我慢慢研究下
FM官方editor
夠去呃飛is ok
Yes, 開下盤=收貨
東亞杯前瞻:韓國vs香港

對於正處於換血期的香港隊來説,時隔七年晉級東亞杯後要面對中日韓三強無疑是殘忍的。首場比賽的對手是韓國隊。由於不在東亞盃賽事不在國際比賽日,孫興慜、黃義助、黃喜燦等旅歐球員無法入選大名單,進攻質量不可避免受到削弱。然而,金英權、金玟哉、權敬源、金珍珠,這些征戰過年初亞洲盃的後防骨幹球員全部參加本次東亞盃賽事。相對於實力較弱的中國“二隊”和以國奧為班底的日本隊,韓國隊陣容更加強大。

正選陣容預測:

韓國:4-2-3-1

雖説孫興慜、黃喜燦、李剛仁這些旅歐的鋒線大將並不參戰,但完全由亞洲聯賽球員組成的進攻線也同樣不容小覷。其中,入選K聯賽年度最佳陣容的蔚山現代前腰金甫炅和全北現代右邊鋒文宣民在今年聯賽一共交出23球19助攻的數據。中鋒李庭協用自己的13粒進球幫助釜山IPark成功升級K1聯賽。獲得18年亞運會冠軍的前國奧球員羅相鎬和韓承規也在東京和全北隊中佔據一席之地。

正選陣容預測:

香港:4-5-1

面對這樣強勁的鋒線,如何防守成為了港隊最大的難題。麥柏倫教練在世界盃亞洲區預選賽階段對於港隊長年以來的防守問題制定了4-5-1的陣型。之前首發的中衞組合羅素因故落選,艾里奧則是在傑志對陣香港飛馬的菁英盃賽事中受傷離場,本場比賽是否能夠出戰尚未知。中衞有可能是樑諾恆搭檔馮慶燁這一對年輕組合。之前雙邊後衞掐死邊路,羅拔圖改造後腰負責補位的防守戰術在對陣巴林取得過不錯的效果。無奈面對更強的伊朗和伊拉克,只防守不反擊的戰術得到的結果也只會是輸的少,但無法改變輸球的結局。韓國隊的邊路同樣有金仁成、文宣民這樣的突擊能手,但中路也有孫準浩、金甫炅這樣技術出色的組織型核心,只靠掐死邊路的戰術效果可能會更差。這時,黃洋和陳俊樂則更需要回撤協助防守。而前鋒線上的單箭頭,在缺少中場和邊路支援的情況下,基奧雲尼可能會比辛祖這種站樁中鋒更加出色。

比分預測:

韓國2-0/3-0香港

想完全守住90分鐘實在太難,但完全打花這樣一支防守型球隊也並非易事。參考預選賽中兩隊的表現,筆者認為2-0或者3-0比較合理。
竟然出馮慶燁唔出梁細佬
葉鴻輝
唐建文 馮慶燁 艾里奧 徐宏傑
陳俊樂 黃洋 黃威
鄭兆均 夏志明 羅梓駿
留力打支佬
有燁 helio冇細佬 wtf
遲集訓搞到一個蓄力兵都冇
樂仔算唔算畜力
係喎 佢地遲幾多啊
蓄力嗰3個上2場國際賽都有表現
均仔教訓韓仔吧
唔算
gogogo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞