[月經] iOS集中討論區 (119) Apple從來都唔賣良心(好似係)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
其實大陸嗰啲嚴格嚟講只係藥石亂投
咩到推哂出嚟做咗第一個先
但質素/點樣應用就完全唔理
開始步向m$ 咁
如果佢唔係Apple 應該神早收皮
錯, 唔係比佢鏈住春袋(d data 如相, apps data ) 晨早走鳩左

利申:以前iPhone 5 開始用
好過OS5?
仲用緊5
啱!
仲有如果唔係其他牌子垃圾一早走左
如果唔係個icloud backup同icloud keychain 同所謂既security, 一早轉左會
我已經成功戒咗 macbook
下一部iphone 仲無創新, 我戒埋佢用pixel 算
Pixel硬件廢,冇行貨又冇八達通,唔會想用
其實apple唔係冇,touch id face id都算係架,只係有支那人做野既地方就唔會再保密到,其他廠知你做緊咪想盡辦法快d出樣好似一樣既野,好似係佢地出先,但其實要用兩三年改良先做到apple果種/更快
ios13.3 一有whatsapp notification 就自動較大我隻airpods音量係咩玩法
BugOS 13由出嗰一下就冇好過
仲衰過ios11

今年apple software全部食哂屎咁
macOS 10.15 又多問題,iOS又bug到痴晒線兼倒水
pixel首先要做嘅係唔好吊高嚟賣
包括平少少
同埋開放多啲國家嘅行貨
所謂嘅創新都要rely on其他技術
例如咩屏下鏡頭 屏下指紋
近幾年係多咗好多大陸廠力推呢啲未成熟嘅技術直接用落新機到
變相好似佢地好創新咁 但只不過係等於做咗beta tester 快啲用到啲未成熟嘅技術啫
所謂創新我覺得就好似Apple出airpods咁
真無線佢唔係第一個 但當年佢做到隨時轉落其他iCloud機用 仲有除耳筒暫停呢啲功能 先叫創新得嚟係真係實用
咁當然apple都有好多嘢係以前唔跟大路隊嘅封閉嘢 之後開放咗就扮創新嗰啲bs啦
Android 最大問題係有創新但唔識改善
成日都係出左新嘢就冇然後再唔係就下年cut撚左佢叫人點用
諗住好咗兩日 今朝又黎過
13.3 Powerbeats 4
mon同埋鏡頭出自邊間廠先,係咪支那原創創新
大陸仔
有樣睇
一個反手車落去
再唔係一個484搞掂KO
我而家先知普通嗰隻AirPods有燈
咩燈
叉電嗰粒粒仔?
「有圖有真相」求救 AirPods一隻耳突然狂閃綠燈
https://lih.kg/1780004
用緊Ipad 2017
想換ipad pro12.9

值唔值
始終入門版都要$8000
但去Apple store 睇
真係好似 mon質素高一截

用來係屋企睇戲 上網多
我會換

4 個speaker d聲靚好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞