香港地多唔多男仔到咗三十歲都A0

515 回覆
690 Like 11 Dislike
D女中意扮上菜有撚計?
不斷灌輸A0可憐喱個概念有咩好處?
與其哂時間幻想有閪屌
不如諗下點賺錢同學技能仲好過啦
就算有女又點?佢都可以離開你
有錢同多技能先至有無限可能
27歲已經心淡,份工忙又識唔到人
因為d女會去哂少部分「高質」(有錢/靚仔)既男人度
君不見大把女唔介意做靚仔/有錢既第三者第四者.....
普通男仔/毒撚連毛都分唔到一條
今年冇聖誕
下年冇新年

家事未了,唔煩感情
唔好話三十歲
十三歲a0都唔正常啦
呢個只係假象,問題係,香港既環境:

男多女少
女人拍拖結婚入場門檻遠比男人低(唔使驚窮、唔使識攪花巧野攪驚喜搵話題、基本上乜柒都係男人責任、樣僅僅合格已經夠晒)

女人除非條件極差/眼角極高(去到災難級),又或sheshe/刻意拒絕男人,否則好難40歲未結婚。

男人40歲未結婚(而又冇穩定女友) ,除非忽然發達,否則都要預左孤獨終老,咩娶隻農村蝗呢D仆街野(如果而家仲有)就唔好提啦。

傳說中既男人年紀大冇所謂,男人越大年紀越高價值 ,真係害死人。

你上到位搵到錢,起碼去到中層管理層就係,你試下30(甚至40)仲係小薯(除左popo)?只會仲慘過後生嗰陣,因為後生你仲可以用「潛力股未爆seed姐,莫欺少年窮」之類做籍口,到上左年紀,已經連呢D籍口都冇。

香港30-49歲男人既月入中位數,好似係20K頭,即係有至少一半30-49歲既男人,仲係月入唔夠20K,咁到底上到位既男人有幾多,自己唸下

公園捉棋煲煙聚賭刨馬經D阿伯夠晒年紀大,你會唔會覺得佢地好高價值?
大家一齊A0 係開心嘅。 但一齊之後會經過好多磨合, 最後都好可能分手收場。
我同ex 一齊七年, 佢由毒男變左一個識關心人嘅人,不過佢去左關心另一個人......
好似寫到無要求咁, 最後咪又係睇樣睇身材🤣
所以味話,女人拍拖門檻比男人低太多
關窮咩事 用錢溝女最多換黎短暫既關係
25歲A0
但性生活尚可
希望可以同多d仔仔交手
其實30-49 應該唔止20k 啊? 正常30 前都會有
你講既係事實,再加上男多女少,亦係事實。

已經係11男 10女,「最理想」都會剩1男而0剩女

仲未計未必係第1男配第1女、第2男配第2女....而係第2,3女好可能寧願做第1男既情婦二奶,都未必肯正正經經配第2,3男,仲仲未計TB,sheshe呢D仆街物種(雖然hehe都有,不過邊樣比較為人接受?)

所以你話,剩女何其少,剩男何其多?
一樣...不過我都仲差...連去溝都無心機
好老實咁講
自己咩都無,我又唔係特別想結婚生仔
與其搵左一個唔太鍾意的人,害左人地,亦都害左自己
一年除左大時大節幾寂莫之外,都唔係話好大問題
https://www.censtatd.gov.hk/FileManager/EN/Content_1149/T05_08_08A.xlsx

outdate了,不過都差唔多

2018年
30-39 22K
40-49 25K

25K算唔算「中層管理層」、「上到位」呢?
我指嘅羞澀可能同你地唔同,我指嘅係好似第一次聖誕、生日諗爆頭點慶祝,拖手緊張嗰啲。

我最驚就係有同我一樣諗法嘅女仔,第時如果遇到一個自己覺得啱嘅女仔話我唔係處所以唔要我,到時我肯定喊到仆街
其他人唔知
我「羞澀」用法完全一樣
識好多A0 A1
但係係百/千人斬雞蟲
依家人工應該高左。
利申: 絲、 人工還好, 叫做高過中位數🤣🤣🤣
你中意佢嘅話, 你同佢第一次去任何地方都會開心,緊張
小人之心度君子之腹
喂屌你好中完全講緊自己
利申19
十三歲就A0
A0先好 自由自在
抗爭都冇後顧之憂
罷工俾人炒都唔洗怕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞