香港地多唔多男仔到咗三十歲都A0

515 回覆
690 Like 11 Dislike
你覺得自己正常姐 人地唔覺
有學術研究發表過男人身高同婚姻嘅關係

結論係男人每矮 1 cm 就要搵多 3% 收入
先可以係選擇配偶市場中維持同等價值

The value of a 1 cm of reduction in the husband's height relative to his wife's height is about 3% of his earnings.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1570677X15000398

170 搵 65k = 180 搵 50k
其實唔難
本身男女夫妻關係就係家庭生產單位
幾億年求偶過程 由細菌到企鵝都係咁
係你啲地球人成日ff咩真愛咩做雞
換轉外星人實恥笑你哋左癌上腦
男校出身,唔識問問題唔識回人唔識搞gag唔識flirt唔識點樣維持一段男女關係同埋我有時隔3-6/7個鐘回人係咪好冇禮貌
會覺得你無心傾
身體分泌太多要比一般人更加勤於清潔先係整潔,冬天着短褲已經大汗淋漓
從小到大沖涼都比人沖得耐唔係慢係因為要徹底清潔,自問做好整潔呢部分
對答溝通都學緊,講嘢越嚟越快又反應快舉一反三希望短時間內醒目啲
呢d 反應唔係一時三刻訓練到, 要d時間
加油💪🏻
有冇方法可以解決我同男仔就好自己但係成日覺得同女仔講野/text都就住就住同諗話題
首先巴打點解你要隔3-7個鐘先覆人呢?
真係要諗咁耐先諗到覆咩
定係你係啲成日唔想覆msg既人
我係同你text個個實覺得好冇癮
老實講一開始都唔係咁.但係玩幾耐交友app我發覺無論咩話題都好都好難可以展開深入既話題同埋引起人地既興趣,然後傾傾下就算自己覆得快對方開始淨係用yesno有同冇又或者哦咁簡短既問覆久而久之就好冇癮.同埋如果要做到日常話題不斷有時對住外國人又唔知講咩好.當然如果對方唔會hea覆我就一定唔會hea覆.
另外我係果d一但有野做例如打機睇波做尖煮飯出街同同朋友一齊果陣我都唔多會覆人,我諗自己問題一定好大下
其實係講緊一般同人溝通的反應,連基本溝通都成問題
咁更加要加油... 係面對面時有問題?
反應慢講嘢慢, 唔識同人溝通,讀書練習
sad but
30歲或以上 男仔?
骨架細嘅男仔做咗gym有啲肌肉都係唔夠骨架大嘅男仔咩都唔做咁大隻,肥仔睇落都有安全感⋯⋯
生得細粒好易比人恰無安全感
從小到大父母都踩低我靜係識鬧我呢樣唔掂果樣唔掂,有懷疑過係唔係親生父母,天下間再唔搵唔到咁樣打擊仔女既父母,我依家咁負能量可能同父母都有啲關係
咩都做唔好,智商有問題玩mario 賽車遊戲都玩得屎
我一向好宅,到27歲時先初戀。未初戀前係好恨拍拖,但拍完之後只係覺得女人好煩,只拍左好短時間。人愈大愈覺得錢重要性,本身冇父幹,住公屋,當時搵得萬零蚊。

之後專心進修工作,事業叫有d起色,去到33歲左右連花紅搵4皮鬆d,開始想搵另一半。一直搵搵搵,發覺自己係搵緊完美另一半同埋最愛係自己。去到34歲幾即今年年頭搵到另一半,專業人士。未一齊前覺得佢各方面都好好,但一齊之後覺得唔太好,但而家仲拍緊。我諗因為我咁多年習慣自己一個人,一直都好自由唔洗煩同人關係等。

好同意一個人自由自在,做咩都得,除左大時大節同冬天會比較寂寞。
父母對仔女嘅影響真係好大
細個唔覺
入咗U 識多咗人先慢慢發覺
例如我會習慣性批評咗其他人先 (我由細畀老母批評到大)

後來決心要改變 過程係辛苦
因為行為模式變咗另一個人咁
但習慣咗就好好多
呢啲嘢真係得你先會幫到自己
唔關錢事既意思
等於男人話唔關樣事
因為兩者都係基本需要
不可缺
咁當然唔關事因為男無錢,女無樣
根本都完全不考慮
女人,10個有19個都係

貪得無厭

所以全部都係臭雞

不過
世界上總有例外既

緣份既野十分奇妙
連儂牆嘅重要性 大家係唔係真係知道?對家就嚟贏啦
https://lih.kg/1784660

幫手推

大家推翻啲行動post 好冇 唔好將呢度淪為香討
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞