[小小虫][求懲罰] 我餐廳真係頂唔順了...(3)

1001 回覆
536 Like 11 Dislike
推到虫巴有回應
今日去左食 奶凍同個湯好正
下次想食原隻龍蝦見埋見虫巴
琴咗去食左 個湯超好飲 希望3.14會有南瓜湯同奶凍 會再去食
推下post先
今日去左食 奶凍同個湯好正
下次想食原隻龍蝦見埋見虫巴

點解你個奶凍有焦糖面架
去食幾次都係得蜜糖無用火鎗噴過
高汁
可能係我調左色
我都想試焦糖面
召喚虫巴
噚日去咗食好正呀

多謝虫巴幫我制訂menu
下次要黎試下其他菜式
巴打可以點訂位?
tg 虫巴
早排同女友嚟過食,覺得好好味,會再幫襯
巴打餐廳有冇酒飲?
又嚟到懲罰黃店時間,
作為黃店懲罰大使,我今日嚟到 Bistro Bon
首先講聲唔好意思先,我影漏咗個餐包,形狀好特別,質地外脆內軟,好正
跟住就嚟到我醒起要影相嘅香煎鵝肝,整體肥美程度適中而且食到佢嘅甘香,用鹽煎起相當惹味,配上簡單而酸酸甜甜嘅伴碟配菜,成功打開咗我胃口

待續
虫巴 想問下而家仲有冇早餐食?
嚟到Risotto嘅部份
我地今日選擇嘅係油浸風乾番茄、銀魚柳、羅勒、番茄Risotto
繼續延續酸酸甜甜嘅醒胃策略(為咗迎接我最期待嘅主菜)
我其實個人好驚叫Risotto,因為坊間好多舖頭整到好淋、一篤嘢咁,令我以為食緊糊仔/粥。
不過大家放心,呢度嘅Risotto唔會,啲飯粒粒分明而整體黏度適中,個湯收得唔會太稀太濃
痴線㗎!!個飯我愈食愈肚餓都有嘅?!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞