[小小虫][求懲罰] 我餐廳真係頂唔順了...(3)

1001 回覆
536 Like 11 Dislike
讚下你地個經理先
今日我遲左起身兩點幾先來到食
發覺lunch已經cut左單 但經理仲比我叫burger食
連登仔難服侍
食過一次 質素比average 高
但係同其他人一樣都係等好耐先有野食
同收得晚市個價錢 啲枱既間隔同普通快餐店無分別
零私隱度
等期間都有送份小食黎 呢個值得一讚
價錢定價幾高 可能我唔識欣賞 $588既威靈頓牛柳
咁樣麻煩到你地

咁我下次叫返menu算
多謝巴打個伯爵茶奶凍

仲要特登走過嚟問係咪巴打

好撚好食最緊要唔太甜又有茶味
仲唔揾我
唔好一味覺得我地驚俾人鬧先
其實廚房未收哂 經理都一定會幫口問
枱真係提佢地超超超記住拉枱
588 其實我真係收得一啲都唔係貴
今晚先有巴絲討厭
如果你問我自己
依樣係一樣好傳統既菜式
我一定會試 但係咪叫好好味 見人見智
收過既feedback 好兩極都有
唔太忙 我一定一定會親身過黎同你地打招呼 同埋 好想好想請你地食甜品
無所謂嫁
未收哂啲野 做到一定做
有冇menu呀 同openrice果個一樣?
聖誕期間有冇唔同
Tg係咩
openrice我唔係自己放menu係客放
未必最更新
聖誕有唔同呀
seafoodpeter
我諗啲人未必係討厭既
只係威靈頓牛柳比人吹奏得太勁,期望過高姐
係吹奏太高
但真係好sai時間既心機野
撇除價錢:威靈頓牛柳係好食嘅

值唔值$588?
客觀:心機、時間,值
主觀:未試過點都想試一次,試過之後,同樣價錢會想分開食兩次扒對唔住我係窮撚
$588 一d 都唔貴
你出去買舊靚d 既牛柳都講緊3百幾4 百蚊
的確係,靚牛$300up以上都好正常,所以先話$588客觀上係值嘅。

至於主觀上,就係睇自己點衡量。$300塊嘅牛當然靚過$100塊嘅牛,但如果覺得$100塊嘅牛已經入得口,咁到底食一次$300牛帶嚟嘅滿足多D,定係食三次$100牛嘅滿足多D? 又或者食一次$300牛帶嚟嘅滿足,係咪食$100牛嘅3倍?依類問題嘅答案真係好主觀,每個人都唔同。有人可以覺得$100牛其實好垃圾,食3次垃圾不如食一次好嘢;亦可以有人覺得$100牛已經好好味,分開食三餐,開心三次好過只開心一次。

如果期望食一次威靈頓獲得嘅滿足會係鋸一塊安格斯嘅兩倍的話,用咁嘅角度我諗會失望居多。又如果係慣咗人均消費$300以上嘅客,用嚟比較嘅基準唔同,滿意度自然都唔同。
叫埋到會支持你
咁真係無計,你夠工具其實可以入小小虫個 YouTube試下自己整
佢都算唔話得鎮店寶之一都教埋你整
可能你搵到批平肉好平,又整得好食過佢呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞