[小小虫][求懲罰] 我餐廳真係頂唔順了...(3)

1001 回覆
536 Like 11 Dislike
虫巴頂住
我地會大大力懲罰你
已經捐左
講好嫁mq
同埋其實個廚房setting係俾中午做半快餐 dinner想做好啲野
做百幾位係負荷唔到
唉 碟都唔夠 窮過西咁
本來多左人懲罰
plan 好買過全部新
仆街一黎個疫情
唔洗買
多謝你試個威靈頓呀
想問餐包洗唔洗order?定一嚟到就有一籃?
對唔住巴打
我上星期先得十幾張枱booking
跟住接接下爆哂場
好多人支持 多謝你地
個龍蝦湯 係有啲甘
因為真係用龍蝦頭打 我點都唔會屈服整麥當奴落粉味精味 請見諒
個意粉中文都唔知點譯名
係意大利傳統野配手打粉
另外個baby lamb rack黎貨真係好貴
好殘忍 未斷奶既bb羊黎 但真係好嫩
太多booking
樓面計數有啲亂 搞到個奶凍keep唔哂俾你 好對唔住
我地學生都係一路做緊折
你地仲住緊hall呀?
今日食完 但堅持比原價 唔要今日個八折
加油
我係食堂牌
我就咁睇 好似無份
喂呀 多謝你 但我唔好意思
知道巴打
聽晚黎駛唔駛bk位呀??
岩岩黎左食情人節餐

鵝肝味道剛好 伴碟雪梨好特別(女友好like)
蟹餅咸左啲(女友食左一淡頂唔順擺低左)

龍蝦湯係有少少澀 但飲得出好足料同有誠意
紅菜頭湯c伏 (如果餐包可以有誠意啲就更好啦)

手打意粉好好好食 但女友話啲雞腥 可能有啲太大粒煮得唔夠好 同埋真係太細碟(一個人都唔夠食)

羊架外脆內軟 唔會好穌 肉同脂肪分布非常好 所有伴碟配菜都好正 不過都係略嫌份量偏少

今日反而係無哂芒果蛋糕 叫左兩份奶凍
好好食!一洗我對奶凍既觀感 keep住呀要

我係外省人 平時唔會入開黎呢個位
本來以為樓主間餐廳係行fine dining路線
追過post睇過樓主對顧客體驗既睇法
明白果種要由食堂模式突然轉形去西餐廳服務既難處
今日既體驗覺得的確仲有好多位可以進步
例如其實由一入餐廳果刻已經有少少落差
檯與檯之間既擺位 燈光氣氛等等
不過都希望樓主先捱過左呢一關先再講

有機會下次會黎試wellington
得啦 由上年食到今年客咩氣
講咗咁耐我今日終於去咗

不過好似好多野都冇晒咁

我見有人叫龍蝦湯

我又唔係好見餐牌有寫

我食7:30應該唔算太遲?

個炸魷魚圈做得好好,炸槳開得好靚,仲要乾身唔油

夾埋D沙律菜同個醬好正

其他野都幾好食

不過個鵝肝就麻麻地,煎得好靚,但咬落去入面完全冇味

好睇唔好食

雖然等咗好耐,不過都坐得幾舒服

上菜慢我真係冇咩所謂,本身就預同朋友慢慢食傾下計

我寧願上菜慢都唔好求其整,好彩D野食都算唔錯

依個價位食到咁嘅質素已經好好架啦

希望你做得住,有機會叫埋其他朋友再去食
推推
好可惜 好多年前已經有follow你個channel已經覺得巴揸好有料
情人餐先有?
係呀
虫巴加油
今晚第一次幫襯 risotto好高汁
一定會返轉頭
希望下次食到beef Wellington
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞