[鄴之戰打完未呀!] 王者天下討論區(5)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
你冇玩fgo 咩
大秦帝國科技世界一
官渡袁軍一無飯食
就無曬士氣啦(袁軍仲要佔壓倒性優勢)
其實李牧殺左 麻礦, 都係玩外掛

李牧 開左傳送技, 突然出現係 麻礦 身邊
仲有 共伯 雷伯 呢兩個本能型武器

一開始用本能型打嬴秦軍
之後就失左靈, 其中一個仲要被秒殺
老王破本能型方法就係唔理乜計謀 直接正面壓上去
中軍系凌切豆腐咁切 你唔講我仲以為係乜大人物

原本以為佢係留比海音打 點知一下都擋唔到 海音究竟有乜用
李牧既飛機杯

香港UNIQLO黎緊有王者天下tee
一開始 王翦vs雷伯
王翦 都有用戰術打嬴雷伯

不過就睇唔明D戰術係點
只係見到 王翦派騎兵點點點, 步兵點點點, 跟住就話打嬴左雷伯
仲有
李牧 曾經派 傅抵 + 馬南慈 夾攻王翦本軍, 又係好離奇

當時王翦本軍有5000人
傅抵帶住幾百人正面進攻
馬南慈帶2000人, 側面進攻
然後 傅抵 + 馬南慈 就一直殺到 王翦面前

傳抵 仲係到話:「李牧大人呢個計策真係好恐怖」
完全睇唔到有任何恐怖

跟住 王翦 竟然乜都唔做, 唔反攻, 唔逃走, 就咁等敵人殺到面前
然後 蒙恬, 王賁 趕到, 救左王翦
(蒙恬 又突然大顯神威, 斬傷馬南慈一隻 , 明明之前王賁同馬南慈 打左勁耐都係五五波)

之後又係好搞笑
蒙恬+王賁, 明明武力係勁過傅抵, 完全可以夾攻殺死傅抵
但蒙恬, 王賁竟然是 選擇 護住王翦走佬, 然後傅抵繼續係後面追殺
其實朱海平原有乜位係合理
2邊一直頂住趙軍,第二你覺得主將可以走咩?
冥界禁術復活都玩埋已經唔需要認真睇呢套野
你話最後天降瑪娜解決糧食問題我都唔覺得出奇了
公道講句

第一日, 麻礦死左, 然後蒙恬 講大話, 話麻礦未死, 令麻礦軍重振士氣
之後蒙恬 又話:「其實我最多只可以救番一半麻礦軍, 另外一半都係會死」

呢一段真係睇到又熱血, 又合理
齊國運糧入去, 真係唔知算唔算合理

合理既地方係, 呢個方法李牧真係估唔到

唔合理既地方係, 齊國可以咁輕易運到糧食入去, 完全無任何阻礙
好似當左 趙國王都圈 係自己屋企咁, 自出自入
1)趙水軍俾秦水聼引開晒
2)送糧時係夜晚
3)睇返之前包圍網個佈陣,係無包南面河邊
激光炮 射爆頭
王翦破本能軍都好好笑,就係咩都唔做,由得啲兵上前一換一
都算啦,李牧兵力多過王翦,做乜撚野會驚一換一
想買但忍唔住問

件衫有咩驚喜
因為系凌cls咁切豆腐
王者天下從來係靠將
上次hxh出得有心思好多
我覺得仲算解到
佢地利用地形 潛行
+上佢地D馬係超快
朱海平原就好似踢場波
半場入左三粒對面紅左兩件
以為坐定粒六
點知對面個新仔四下中圈遠射反cup3:4咁
李牧其實招夾擊都差少少就斬到王翦個頭
我都唔明王賁嗰20人+蒙恬點解可以改變到戰局,當時形容到好似冇返咁上下王翦係必死咁...
破局個方式勁求其
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞