[鄴之戰打完未呀!] 王者天下討論區(5)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
證明唔係追連載先有呢個感覺!
今篇真係有問題
其實都無啦 呢套都唔係講d咩鍛煉成長
都係靠氣勢解決所有野
本質上, 呢套係熱血漫
同海賊王, 火影一樣

都係靠 氣勢, 主角光環打嬴敵人..............
都唔洗咁呀
一路以嚟都叫做有戰略喺入面
成場鄴戰好似試緊讀者會唔會棄坑
睇到屍魂界終於忍唔住 棄了
明明泰國勁撚到仆街但成日講到自己好廢
大婆招秘術真係抵用
復活完仲要睇落補埋hp
佢老豆老母出場 跟住比上一代武神殺到陷家產
呢段感情完全莫名其妙
巴打咁o岩 .. 呢個月home office一野追哂 開頭都唔錯 合縱軍都ok 幾鐘意桓騎d戰術 今次打趙國 前面王剪都有d野睇下 燒人糧倉引哂d難民入去之類

屌啦媽打仗果到想點 .. 垃撚圾 主角勁撚到痴線 仲要吹撚到有秘術復生 做乜撚 我究竟睇緊乜 ???

仲有就係龐煖呢條煩膠 打男主拖撚到仆街 乜撚野求道者又吹一話 好彩唔係追連載 條撚樣煩撚到 成日彈出彈入 得閒又出黎殺幾件 順手一砍又可以秒幾十條友 跟住又神隱返 講到佢咁撚勁 無人夠佢打 其實駛乜要軍隊 佢一個都夠啦 叫一下d人同馬可以郁唔到 跟本屈到痴線on9設定

李牧仲要好撚輕鬆吹下水 睇埋場戲先撒退痴撚線 而家仲要未打完 退返去鄴再打 食屎啦垃圾漫
如果跟番歷史, 咁我地就無野睇啦
次次都是秦國秒殺敵人 (除左打李牧同項燕 呢兩場)

其實我覺得 作者用白起做主角, 可能更好睇
白起領兵果陣, 當時秦國只係剛剛掘掘, 兵力都唔夠 敵人多

但白起幾次以小勝多, 打殘敵人, 令秦國強大
最後長平之戰大決戰, 直接重創 死敵趙國
咁始終活埋過廿萬人咁殘忍,又未必啱做少年漫主角嘅
話說原本原太狗係諗住用李牧做主角,後尾覺得都係唔適合先轉李信做主角
始終秦國是最終勝利者 , 所以用秦國將領比較適合
李牧最後打打下被趙王害死, 做主角就太悲劇

不過 作者 成日話自己最喜歡是李牧, 但漫畫入面李牧又柒又廢........
同久保鐘意 柒番谷同一個道理
泰你老母咩,文盲來ga
你就7,老頂下下同自己頂到恆,

有咩計
事實上漫畫入面李牧就係廢
次次都被 王翦 撚到流汗

有優勢兵力都打唔嬴
成個故李牧嘅計謀就係唔夠打出外掛佬
鄴終於開門
仲要比李牧睇住點淪陷
其實李牧隊殘兵都大獲

後面有大約8000精兵追尾

前面 澤諾+雷土 應有2萬兵
呢2萬仲要休息足夠,仲要暴力型軍隊

桓騎餘下4萬兵夠入鄴城

**桓騎軍一直無出現過大傷害
今集王翦話戰勝原因係3小強
唔洗食飯既不死軍團
仲有傷到就死都生蝦咁跳既將領
開哂外掛梗係贏啦
成件事好NTR
李目前犯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞