香港外流球員討論區(21)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
個陣黎香港賀歲既紐約宇宙就係美國次級聯賽
肯定美國次級聯賽水平高D
同港超比
隊中雖然有許多隊友可以擔任左閘,但我認為競爭能驅使我進步,適逢丹尼正在養傷,我相信這是一個很好的時機,讓教練知道我有能力在左閘位置佔一席位!

12月30日,廣州富力將在廣州大學城集中。
https://m.mingpao.com/ins/%E9%AB%94%E8%82%B2/article/20191228/s00006/1577520455411/%E3%80%90%E6%B8%AF%E8%B6%85%E3%80%91%E5%82%91%E5%BF%97%E6%96%B0%E5%85%B5%E9%AB%98%E7%BE%8E%E6%96%AF%E6%B1%82%E6%8D%A7%E7%9B%83%E5%AE%89%E6%B0%B8%E4%BD%B3%E6%A3%84%E7%BE%8E%E8%81%AF%E8%B3%BD%E6%9C%9B%E7%88%AD%E5%85%A5%E6%B8%AF%E8%B6%B3
傑志青年軍出身的安永佳,則拒絕了美國次級聯賽的邀請回流。他稱當地聯賽制度仍未成熟,待遇也不是很好,而且很難升上美職,相信在香港發展,對入選港足會有幫助。過去在省港盃等出任左翼鋒甚至前鋒的他,稱自己最佳位置其實是左後衛或左中堅,樂意跟前輩丹尼作良性競爭
餐廳就算la, 副業
點解羅馬唔簽佢
明明係神之子
而Matt雖也曾收到來自美國次級聯賽球會開出的合同,但他認為長遠來說,回港發展是較佳的選擇,「美國次級聯賽發展還未成熟,待遇不高外,也跟美職聯沒太大聯繫,球員很難爭取『升級』。返回亞洲踢比賽,參加亞洲賽或港隊賽事,對我更合適。」Matt在美國時曾出任左閘跟左中堅,也能勝任前鋒跟翼鋒,不過他似乎對左閘最有興趣,「我可跟丹尼學習,而隨着他年紀漸長,相信這位置未來能成為我的位置。現時丹尼受傷了,也是時候讓我站出來,證明我有能力成為一位頂級球員。」

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.hk01.com/%25E5%258D%25B3%25E6%2599%2582%25E9%25AB%2594%25E8%2582%25B2/415075/%25E6%25B8%25AF%25E8%25B6%2585%25E8%2581%25AF-%25E5%2582%2591%25E5%25BF%2597%25E5%2585%25A9%25E6%2596%25B0%25E6%258F%25B4%25E5%2590%258C%25E5%259B%25A0%25E6%2595%2599%25E7%25B7%25B4%25E5%259C%2598%25E4%25BE%2586%25E6%258A%2595-%25E5%25AE%2589%25E6%25B0%25B8%25E4%25BD%25B3%25E8%25A7%25A3%25E6%25A7%258B%25E6%2594%25BE%25E6%25A3%2584%25E7%2595%2599%25E7%25BE%258E%25E4%25B9%258B%25E8%25AC%258E&ved=2ahUKEwjeucjFgNjmAhWC7WEKHUpZB1MQjjgwAHoECAEQAQ&usg=AOvVaw22oOh3A1GJrR4PYttKVWiW
打得好嘅,去澳職都有希望嘅,反正佢有紐西蘭護照
Day1先知難選秀入MSL咩。。。想讀個學位再踼港超姐
係囉,仲細個,遲D踢得好既話實有機會外流既
咁都好呀,起碼肯踢職業波
分分鐘係想返大陸踢

另外仲有德國聯署要簽呀, 得番二日
https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2019/_10/_01/Petition_99914.nc.html
你睇下Enzo Mazak 幾撚失望 你睇下幫我地嘅人幾撚失望
依類中超易有offer
睇個人點諗la,追夢就去歐洲
Alex返傑志未,定去富力
鬼唔知歐洲好咩,但現實踢到中超已經好勁
全世界加盟富力
去到澳洲都好
唔知法老有冇份

貴州恆豐將於12月31日前往泰國清邁,開啟第二階段冬訓。
要北上梗係留美國次級刷多年職業CV先,依家唔嗲唔吊
外流到去水平高過或者一樣已經要還神
實際上上中超中甲係最少限制而又水平最高
我對美國次級既 cv 吸引力有保留
首次註冊或成障礙,不過佢阿媽係香港人,唔知係咪華人
為求更上一層樓,自我要求極高的Matthew今年懷揣雄心,決定從西岸轉校至東岸名校雪城大學,目的是兼顧足球和學業,為日後鋪路:「父母常叮囑我足球難以成為終身職業,同時也需努力讀書,因此我決定改變環境,在讀書和運動風氣更好的雪城大學繼續追夢。」

Matthew寄語小將不可放棄學業:「希望小將不要以為眼前的學習和踢球機會是理所當然,反而要珍惜當下,只要有良好的時間管理即可雙管齊下,為自己、為學校繼續奮鬥!」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞