香港外流球員討論區(21)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
每日一問
歐沖簽咗約未?
黃威幾時外流呀
No news is good news
即係未失敗

依個機會大 d
黃威唔岩踢中國波啦 太柔 佢上去等斷腳都似
no news
forever no news
next week
Gary white唔熟啲中國球員,搵個台港去都合理
當然如果係依隊最好,得 bf效力過
And吳中超
唔好FF有香港人踼得掂中超,仲要前場
如果最當fit既黃洋
能力立唔立足到宜家既中超

應該好過呢兩年既陳志釗
係,申花下季仲有亞冠踢

睇新聞黃威開季前去左山東魯能試腳,但應該失敗左,最後無法外流簽東方
Column
綠茵丸士: 陳婉婷

港隊盡力無憾

東亞足球錦標賽完滿結束,女子組方面,日本以大熱姿態奪冠,即使未有派出最佳人腳,仍然顯示世界頂尖水平,以13個入球和零失球的成績完成賽事,為明年奧運會增添士氣和信心。中華台北臨時頂替北韓參與,雖然3戰敗北,但最後一戰僅以一個死球輸給中國,表現有進步。至於男足賽事,香港隊儘管未能取得入球及勝仗,但搏盡精神仍然值得尊敬,對南韓及中國的賽事都只輸死球,是有值得要改進的空間,但同樣顯示球隊的攻守皆有紀律。

面對中日韓,我們實力上的確存有差距,但幾場比賽已顯示出球隊的拼勁和團結,而且個別球員亦表現出可以與高水平對手抗衡的能力。事實上,筆者認為幾場敗仗不是球員或教練的問題,但一落場比賽就感受到節奏的不同,港隊成員大多在港超作賽,然而聯賽水準不足,亦大大影響代表隊球員在國際賽的表現。這個問題若持續不改變,絕對有礙代表隊的成績,有更多球員外流,才有進步的機會。

https://www.am730.com.hk/column/%E9%AB%94%E8%82%B2/%E6%B8%AF%E9%9A%8A%E7%9B%A1%E5%8A%9B%E7%84%A1%E6%86%BE-200867
有去過咩
有, 文匯報過
大哥咁遲踢職業,我哋永遠都睇唔到全盛時期嘅佢
黃洋有范雲龍咁既level
去中甲合理啲
李志豪踢國安算唔算最高class

https://youtu.be/kq5hxpP2SHg
你比他能跑
true, 中甲冇問題
呢單野都幾慘, 國安信左郭家明直接簽左442, 但其實未夠水平, 兩敗俱傷
梗係啦魯能中超Top 5架喎邊度打到
唔知香港幾時有球員有能力踢呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞