香港外流球員討論區(21)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
Offtopic少少,日本球員對外流真係好堅持,足球旅歐成批
但最佩服係籃球果個渡邊雄太,當年u隊俾支國同西亞人吊打,大個去 ncaa追夢,NBA draft落選靠夏季聯賽上位,終於可以打 nba(灰熊), nba亞洲人身體質素差同種族歧視問題好嚴重,係日本以渡邊級數二億日元年薪保底,為左留 nba依家得十五萬usd低薪,好大犧牲

相比之下,我地香港甲一 mvp為錢成世屈係香港,唔外流,唔打abl同其他亞洲國家交手,成世做山寨王難怪香港籃球搞唔上
香港足球員進取 d, 黃威果 d起碼去試下
Who

我地香港甲一 mvp為錢成世屈係香港
加油呀歐冲
蔡再懃,
十八歲已經有左個女,依家有老婆仔女可能想安穩 d
十年前識諗 d, 分分鐘依家港隊仲有份
邊隊要佢
有家庭唔走都好正常
支持歐沖 30歲要返番港隊有咩咁難 睇下唐文
滿貫
大頭爆有人1月外流
歐冲,黄威,細佬,龍仔?
似黃威
Agree
打支國果場佢表現最好,真係有機
歐沖啦
黃威早前隨中超球隊試腳,盼能在明年進軍內地球圈。

「人家更多以國際賽衡量球員水平,希望可以向香港以外的球會表現自己。」黃威說。

早前北上到中超球隊試腳,黃威並不抱太大期望能火速落班:「主要是習慣中超的訓練強度和訓練模式,初到球隊的首兩天無法適應,始終節奏好快。我不會期望短時間在內地落班,而是要長遠考慮如何適應。」

黃威表示未來半年會不斷嘗試尋求到內地發展的機會:「要試自己能否達中超水平,不行的話再考慮中甲,目前未想過轉戰內地以外的聯賽。」
sure, 正常想外流都會咁簽
你講到佢有機會外流咁
finally
歐冲如果成功進軍 j league又入波
重返港隊好正常

歐冲成功j league入波我以後一世唔反佢
下一年杜國榆去芬蘭落班,仲有新球員外流,外流po要再次熱鬧起黎啦
蕭鍵勳都去過 cba draft
甲一 mvp去 cba draft一樣非常易,佢搏都唔咁就一世
唔想北上去我島打波一樣得架,例如寶島夢想家果 d
雖然依個 po好少傑迷入嚟,但少罵戰好似高質 d
轉會費太高會唔成事
可能寫住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞