唉屌是但啦去帕米爾高原

241 回覆
163 Like 6 Dislike
11日烏茲+哈薩克真係夠?
我諗住去阿拉木圖湖, 峽谷, kolsai lake, kaindy lake, kok tobe, 阿拉木圖市內同埋四個烏茲別克地方
Lau Ming
就resign想去
而家應該凍死
我懶課金做左tourist visa若有巴打需要可以介紹
kok tobe 唔洗去 真係要睇景就夜晚豪一次去食Abay 3百蚊左右喺當地等同老襯亭buffet

你11日要由almaty飛入tashkent跟住直入khiva玩返落去Tashkent再飛機返almaty 先玩哈薩克

你喺哈薩克要包車玩先去得晒咁多個點

Almaty你唔洗特別留太多時間, 朝早上big almaty lake晏晝可以行下街睇埋Orthodox church。預多嗰朝早去green bazaar就差唔多

哈薩克啲景點地理位置幾順路 建議巴打去埋aktau行返一個朝早ranger帶你行直上山頂 好靚
唔夠
你會坐車坐到懷疑人生
唔好咁貪心
吉爾吉斯=瑞士
帕米爾=無草大塵大風無network 嘅瑞士
冇返咁上下覺悟真係唔好去

建議去塔吉克之前至少要去過阿拉木圖州/吉爾吉斯知道自己接唔接受到中亞先
哇屌 我都留名先
咁我安排多幾日
好 計劃下先
15日應該差唔多
基輔巴講得啱 樓主未坐過長途車會懷疑人生

我坐慣唔記得左呢樣野
澳洲坐過唔少大巴
都坐過16個鐘長途車
去土耳其都係係咁坐8個鐘咁上下嘅大巴
土耳其同澳洲大巴
同中亞嘅紅van/shared taxi+爛路係無得比
諗起個pat pat 都硬硬地
等我體驗下
睇你銀包有幾厚 不過Kazakhstan路況已經係中亞最好
係Murgab既時候表哥見我有啲高原反應
佢比左幾粒呢啲野我

佢話呢幾粒野沖水飲對付鳩原反應好有效
但佢一講到會clear your blood就有啲淆
有冇人知係乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞