我的英雄學院漫畫討論post (8)

1001 回覆
5 Like 10 Dislike
其實好多介紹都無介紹過
醫生有超再生?
認真便輸了?
其實有AFO
你覺得AFO當醫生係左右手,會唔會唔過D能力比佢
TWICE分身
即係點?
出面捉到個係假嘅 敵聯合個癲佬造嘅分身
入面同腦無個個係真嘅

定係我真心左
我一開頭都想答
但懷疑係假膠
我知呀...醫院嗰個醫生係twice做嘅分身,研究所嗰個先係真身
260有講eraser head能力消除醫生個性嘅時候,醫生變老
所以其他人推測醫生有超再生,或者就係AFO不老嘅能力丫嘛...
定係我get錯野?
未講就假設醫生無個性先啦
重點係個伊邪那岐 完全唔關事
鋪墊黎掛,預左會死幾個職業英雄
上集又真係幾多水份
跨頁賣下條女對腿就完
埋尾又係醫生嚇到瀨屎
呢兩年其實15頁都唔覺得慢,仲好睇左
硬係好似一唔講3巨頭就會悶
始終覺得好睇既話吹到幾勁都冇問題
一拳,靈能吹到幾勁都唔會覺得有咩問題
只要係戰力設定唔好自相矛盾,同埋個故唔好冇左焦點,一味係到講主角戰力上成長,然後用外掛解決問題,
正如龍套既超能力冇幫到佢識朋友同溝女
正如不明物冇幫到基路亞解決同小岡同屋企人之間既隔閡,冇解決到佢自己為世界帶黎既危險
明明主角至從紳士篇就無咩出過場
我覺得作者寫我英個故一直都寫得好快

好似次次都短篇故咁

其實我想睇埋班上同學嘅故事

但作者畫得兩三個
啲能力咁廢
痴線之前一隻高級腦無同hawk同火佬打都打到火佬爆曬缸就死咁上下....你唔係諗住話我知依家呢隻淨係玩腳既兔仔對住4-5隻會唔洗死下化......
仲要傷埋隻眼
唔想兔仔就咁死左去
可能一陣又話咩未調整好所以唔勁
免仔連手都斷埋....
未出果集既情報圖
WT個作者係設定狂魔
你如果肯可搵,差唔多每把武器都有佢嘅設計故事嗰下
今個星期果集,好似俾隻腦無類似扭曲既能力扯斷左一隻手,不過都俾兔仔反扭斷左個頭....不過覺得實會話無死囉.....痴線依家兔仔俾我個感覺勁似當年EVA 2號機對量產形個感覺.....又係開頭好似仲勉強對打到D咁.....
痴線.....又寫到分開兩邊黎攻?.....同之前捉AFO果陣一樣.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞