我的英雄學院漫畫討論post (8)

1001 回覆
5 Like 10 Dislike
原來已經燒埋支那 3萬幾轉發keep住升
除非佢有好解釋 但唔覺有 睇怕今舖唔腰斬都要移刊 加上今季動畫做到咁既屎樣 正式收得皮
關韓國事咩咁
上面寫細菌戰打中國
班支那玻璃心真係突撚別煩,又唔見當年日本人會屌柒Pokemon綠寶石三柱神個位置
jump真係會為左班支那人腰斬咩
jump target 都係日本人咋嘛
其他地方又唔會特登買jump返黎睇
真係好撚煩
你話主角用就話有可能代表作者思想啫
屌你反派係衰架啦

不過平哥今次又真係自己揦屎上身
唔關事
如果個醫生叫 志賀731 咁咪無問題
但佢依加反派用緊 被害者既名
依獲真係佢自己柒
好難講,一陣騰訊施壓唔買集英社D貨,集英社賺少好多
身為香港人今鋪絕對要撐英雄學院
我驚佢好似nba咁
腰斬左既話比日本仔抵制反轉頭
有冇人知日本仔點睇
支那人蠢錢多 睇漫畫好鍾意搞到追星咁 但好捨得洗錢
上次人氣投票淨係我見過既一個爆豪群就已經洗左80萬

同埋今次情有可原 係平痴撚左線 的確做錯左 唔止中國人覺得有問題 無可能咁就算
我諗佢純粹想用個最關醫生人設既名
但見好多大陸仔講到佢人格有問題咁覺得有啲誇張
平哥終極左膠+自卑撚
應該就快出黎道歉+改名

一係就死兜爛兜
醫生又用假名 依個名其實係佢第一個殺既人既名
好多大陸仔唔爽佢好耐 有得鬧辱華有位入梗係鬧左先 明明唔關事
過到編輯果關已經好神奇,
係咪日本人整體對呢段歷史唔敏感多過係作者個人問題
好難兜
其實睇開都知佢改名既方式係乜
好難格硬話唔關事
只能夠講佢冇深入了解過
根本可能個名就唔出名
平哥自己google到d關事既就用
應該仲覺得自己好醒
改名咪好
見twiiter好多fans retweet都想佢快d改名就算
好多大陸屌鬼果D本身憎套野想佢死

不過平哥應該都要出黎道個歉啦
除咗歐美應該有唔少人憎套嘢
因為咩原因?
爆豪既欺凌問題
作者唔係講過佢後悔寫初期爆豪寫得太過份
1 爆豪欺凌,綠谷斯德哥爾摩,後來欺凌嗰個人氣第一,而作者好似想淡化欺凌,安排打一場就好似冇乜嘢,開打嘅理由與欺凌無關,爆豪仲要贏咗。最新劇場版
2 好多粉絲冇腦,原本正常,但爆豪比人話天使/可愛我真係頂唔順
3 主角嘅上位版通型百萬出場之後冇耐就無力化咗佢.
4作者個助手話綠谷應該向爆豪道歉
nga啲人當地底泥,知乎就好多人全方位分析話套嘢唔掂,ptt就兩極
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞