我的英雄學院漫畫討論post (8)

1001 回覆
5 Like 10 Dislike
唔計A班打B班, 由火佬打腦無睇到前幾集都好滿意
幾鍾意佢"壞人只係普通人係關鍵時刻走錯路, 或者只係個性造成"呢個主題
宜家無啦啦又哂馬, 劇情又去得咁快就覺得有浸爛味
馮親一多角色就唔好睇
基本上唔講死柄木就全部都好睇
個篇講條撚樣悶到差d棄
寧願佢打輸,係人地手下學習一排再趁機會食左人地組織都好過直接贏撚左
而且最慘每次同佢合作/敵對既敵人仲有魅力過佢
啱啱出果陣仲睇好呢套

相反鬼滅個畫風唔太啱口味
劇情又唔係話太特別

點知呢幾年鬼滅已經好睇咗億幾倍
我英就變到成日唔知做乜緊

由其是敵聯合vs革命軍
真係睇到眼都突埋
我都開始過檔睇鬼滅,我英開始無認真睇
我上年睇中二吊 實力無限澎漲時棄左排
最近見支那狗係度屌我英,追番呢廿幾話

想問果個牛仔褲達人係咪真係死左?
睇左幾分鐘得啖笑
百萬邊到似帶土
又話allmight冇死抄妖尾
咁死左係咪又抄自來也
敵聯篇比人感覺實力澎湃得太過離普
你講潮爆牛王呀?
我本身都唔鐘意,但依家斬咁咪順咗大陸意...
我希望我英長做長有,等班仆街繼續嬲
其實唔會腰斬,似係黎個階段性結束或者開第二部。係比人屈辱華之前其實已經鋪緊大決戰,所以應該唔關事。何況我英個世界觀仲可以大把野寫,jump一路都好支持我英,讀者投票一路係前五,仲未計係外國同動畫化/電影嘅收益。如果唔係好似死神咁寫到無得寫作者自己都想收筆嘅話其實無咩可能會腰斬
我同你啱啱相反,反而覺得中段鬼滅開始好睇但係到最終戰就收皮到而家都唔知無慘做緊咩,赫刀通透斑紋話開就開咁,重要一次過比曬外掛之後未表現就全部再起不能,連打上一都好睇有壓迫感過佢 然後我英中間純粹係敵人學院篇對於唔鐘意死柄木嘅人黎講悶,跟住英雄一出黎就好睇翻,然後今次決戰只要唔做得柒嘅話基本上應該可以去翻afo打ofa level嘅程度
鬼滅其實係動畫又燒經費先紅成咁啫
根本成套野啲設定又粗疏節奏又趕收工
啲柱全部出場都係為咗收便當
唔係話佢唔好睇
不過唔係啲人吹奏到咁神作囉

至於我英
都係嗰句啦唔講死柄木就好好睇
係.. 咁係真係咁癲比 Hawk 殺左/ 犧牲自己獻比敵連合呀嘛?
的確尾段柱戰力係有少少彭脹

你話動畫幫鬼滅上位 其實我英都係姐
事實好既動畫製作係會比漫畫更容易吸引觀眾
不過黎得呢到大家都係睇漫畫 所以唔講呢樣

我覺得鬼滅好睇咗好多有兩樣既
一黎就係佢收尾, 壓縮咗個故事, 節奏緊縛咗
二黎就係佢都幾著重每個人既故事 每次打戰都係講某個人既故事

我英一開始都係咁 但可能要拖長黎做
節奏慢咗好多唔在講 敵聯合篇開始就好似彭脹咁
有冇人覺得好似谷到好大 爛尾feel越黎越濃
呢個我覺得冇可能
要跳幾多個心理關位先至會為左入會而殺自己人,跳得咁快只係角色崩壞
唔講死柄木好啲係真,
我就真係唔覺得有去到好睇個level
志賀丸太-> 殻木球大
連妖尾都不如
是Q但啦,
講真真係唔care佢個名,日日見強國班友就喺度嘈嘈閉...
我惗講中文既人都係叫佢醫生架啦
reddit都係叫 dr.ujiko 多
同樣都係二百幾集妖尾好似都仲係幾好睇
我都唔明佢一開始點解寫到敵聯咁廢咁流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞