琴日比人拉左,救手足果班手足冇人再提

248 回覆
1092 Like 33 Dislike
無左好多手足
無計 大家都只係平民
你好難期望一大班平民會咁做戰略思考
如果比我揀 我會揀一個犧牲嘅做法黎等一大班人有反攻嘅機會
但現實係大家都係普通人 有同情心想救人嘅同時都要顧住自己條命
我相信好多人唔怕比人拉 係怕比班仆街打死左都無人知
be water真係唔係一個易嘅境界
淨係心態上做到be water都已經難
而家仲係入面嗰班意志力好強
同黑驚鬥長命
再組織外圍強攻同黑驚硬碰硬都只會令救人手足嘅被捕人數多過百幾人
仲要全部救人行動無成果呀嘛 白送頭
而家係無辦法 唯有等
我就唔信黑驚可以封得好耐 成個尖咀油尖旺癱撚晒
我係polyu舊生。當初polyu個個話好驚比人攻入去打死 文宣煽情post不斷,做開和理非食花生既我都射波衝左出去幫手 尋日現場既前線根本係由和理非充數頂上 所以新聞見到咁多team kill同無意義既魔法 除左最前面個幾百人 中後排既人甚至連豬咀都無 只係得普通口罩 根本連裝都未買得切就衝哂出去幫手 因為大家都唔想放棄手足,同埋尋日班黑警肯定同之前個班唔同 個個都係well training 完全唔怕死 盾都唔用 企定定同你玩tg放題狂推進 有咩事就即用實彈。最後比人圍點打援 拉左成千個 最少有幾百個係當場被拘捕 有哂片同證物 暴動走唔甩。轉過頭Polyu投降?點對得住出面打生打死既手足?
邊個話唔理?
點解我block左你既
堅持死守果班 搞到好撚多人專登入去幫手 而走唔到
身邊有幾個單純因為支援唔想放棄裏面果班而入去
之後出面再營救既為咗佢地而損兵折將

其實無必要為撚咗條紅磡隧道而咁
我有fd已經因為咁失蹤咗同面臨暴動罪
我真係好希望死守撚可以反省下

今次輸得好慘
比狗圍又斷糧又打心理戰
裏面果係學生 心理會點我唔知
只係想poly出黎果班請從中學習下有咩可以改善
唔好搞到為咗你地果啲白白犧牲

唯有堅持先可以有希望
大家抖下再努力過
個陣都叫做無民主,議員dq姐
今日去到殺人棄屍,痛打輪姦折磨都唔理
服左香港人,去到21世紀呢d民族都仲生存到
冇大台就會出現唔受控既情況
曼緊要理大個班勇武走到
噚日有出去/繼續留守出份力嘅都稱不上自私撚囉
最自私係話搞事,最好射低曬,阻住返工嗰班
其實佢地去到好盡架喇,擋左咁多攻勢
我都覺好撚嬲
我明有noise同冇noise一定有分別
但個個淨係睇好果面
開始覺得失敗撚可能唔係有心
個個都不願面對問題
前晚琴日朝早琴晚捉左幾多人
但又幾多人拍哂手掌
咁為左救人比人捉果啲又點算

[掩耳盜鈴]繼撚續唔面對問題,繼續屌人講唔岩聽既野囉
https://lih.kg/1737341
push
個個落完buff就拍拍籮袖走人
冇手尾跟
Push
贏左就唔會有罪
油街個單.....
睇翻啲片真係好恐怖
中信翻版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞