[十二月啦]有冇人織緊頸巾?

322 回覆
3 Like 1 Dislike
新手留名
星期一考完final想織條俾女朋友
要叫老母教
新手求教
我19號考完final想織一條22號送俾佢
由於唔多夠時間,所以應該都係織粗冷
咁其實粗冷有冇分咩咩織法㗎? 如果有,邊款簡單啲又ok靚?
太難嘅話,我怕我趕唔切,就會假手於我媽,佢織野又快又叻,但我真係好想自己完成
新手求教
太難嘅話,我怕我趕唔切,就會假手於我媽,佢織野又快又叻,但我真係好想自己完成

全低/全高最易 想有啲花款既就一高兩低啦 織完好似麻花咁幾靚
利申 今年都係咁織比男友 已送
絲打織咗幾多日?
thanks btw
新手求教

全低/全高最易 想有啲花款既就一高兩低啦 織完好似麻花咁幾靚

自膠唔記得quote
絲打織咗幾多日?
thanks btw
新手求教

自膠唔記得quote
絲打織咗幾多日?
thanks btw

4日左右啦我諗 上左手就好快
織織下發覺舊冷D線有好多個結,有堆解左好耐都未解到

我嗰陣都試過 跟住買過嚿算

我買冷嗰度都幾遠
解唔開剪左佢駁冷算

我買冷嗰度都幾遠
解唔開剪左佢駁冷算

因為太多結如果剪既話就會織幾針就要駁咁樣會好核突所以廢事
今年想織比男朋友
幾年前識過唔知全高定全低針
仲要搵朋友幫我起針收針
又唔知邊度有靚冷買
新手求教

一高兩低有無圖
考慮緊織呢款定普通一高一低
一早織完
等緊送比就分手既男朋友
有冇教學
要星期二先開到工
女朋友send左條片比我,係教人用個盒幫手,幾hr 織好一條頸巾
佢之前講過想要頸巾,但佢知我應該冇時間織到
我之前仲要偷偷地去租織布機,織左條頸巾比佢
咁我應唔應該繼續係佢面前,跟果條片織頸巾
女朋友send左條片比我,係教人用個盒幫手,幾hr 織好一條頸巾
佢之前講過想要頸巾,但佢知我應該冇時間織到
我之前仲要偷偷地去租織布機,織左條頸巾比佢
咁我應唔應該繼續係佢面前,跟果條片織頸巾

我有係fb睇到段片
唔使啦,直接送你織左個條咪得 仲驚喜啦
本身已經織左條 但打算織多條 唔知24號前織唔織到呢 利申會通埋頂織
本身已經織左條 但打算織多條 唔知24號前織唔織到呢 利申會通埋頂織

俾d鼓勵我 希望得
織得好慢, 呢張之前影, 而家約莫織咗1/6

上年織呢款比男朋友 織到想死

我只識織花唔識扭紋

好勁呀
我梳織左條頸巾比女友,一日完工

好靚
邊度買冷好 想織比男朋友

上網search到旺角好多樓上毛冷舖 不過未買過
我喺銅鑼灣希慎附近有間樓上舖叫法國毛冷
啲冷好軟熟 物有所值
但啲嬸嬸態度麻麻 個伯伯好人啲

會唔會係巴黎毛冷
好人伯伯係老闆, 會教人織
織左成個月,冇幾耐分埋手,呢世都唔會再織

個花好靚好特別

好勁呀

遲啲織張啲再post
不過近排掛住上連登無咩織
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞