[十二月啦]有冇人織緊頸巾?

322 回覆
3 Like 1 Dislike
早排上旺角買啲樓上賣冷舖
睇到佢有條織咗出尼幾靚
係淺藍深藍咁漸變
之後老闆娘話係用混色冷織
得番最後4舊 啱啱好織到一條頸巾
我即刻要啦
佢仲叫我對下個冷上面既牌個編號係咪一樣
一樣即刻同一款
咁我對咗係啱既

點知
我啱先就織完第3舊個時
發現同頭兩舊係有唔同
就咁睇唔覺 但係細心睇會發現

點算 仲諗住下個星期當聖誕禮物送

有無圖睇睇
唔嚴重咪當特色照送
超新手
見到網上d人推薦彌敦毛冷,但好似執左?
有無巴絲知道佢地址/mk邊度有冷賣?
同埋想問純色粗冷一舊大概幾錢?一舊夠唔夠整條頸巾?
Thanks
整緊條元寶紋比女朋友
希望趕得切
今日整埋個皮銀包比佢
超新手
Thanks

一舊肯定唔夠
粗冷你遇3-4舊啦
睇佢幾高
我自己係係花園街買
超新手
Thanks

一舊肯定唔夠
粗冷你遇3-4舊啦
睇佢幾高
我自己係係花園街買

我粗冷兩舊(200g)織完一條 上面有圖
舊冷好貴 初初以為佢係就咁漸變色 點知個pattern咁得意 呢個係兩高兩低既針步
舊冷好貴 初初以為佢係就咁漸變色 點知個pattern咁得意 呢個係兩高兩低既針步

舊冷幾錢

舊冷幾錢

78/1

舊冷幾錢

78/1

但貴冷通常都好舒服
我成日覺得反正都係要花咁多心機時間嚟織 舊冷買貴少少都無所謂
用平冷織完吉肉咪盞浪費自己心血

好似蛇仔果d?
冷可以係深水埗買到高質同不同種類價格又吾貴既

舊冷幾錢

78/1

但貴冷通常都好舒服
我成日覺得反正都係要花咁多心機時間嚟織 舊冷買貴少少都無所謂
用平冷織完吉肉咪盞浪費自己心血

呢個真 以前唔識諗覺得一條頸巾300蚊成本好貴 所以係咁買平冷黎織 一織完戴上身就出事 勁拮肉 織到個花幾靚都無用 辛苦織黎拮自己 上面條頸巾好舒服架 咁辛苦織完都係戴架嘛 所以而家我一定會買舒服冷 貴都無所謂

樓上舖?識一間叫好易織毛冷 呢間係唔錯 youtube出片教埋織頸巾

好似蛇仔果d?

係呀 漸變之餘青中帶綠 綠中帶青 睇落好似機場地毯if u know what I mean

樓上舖?識一間叫好易織毛冷 呢間係唔錯 youtube出片教埋織頸巾

地鋪黎 一球球買吾抵架
一大個cone 買抵好多

淨係識高針嘅廢柴
好驚男朋友唔中意
第一次織俾男朋友

淨係識高針嘅廢柴
好驚男朋友唔中意
第一次織俾男朋友

通常男仔襯高低/元寶好睇啲
Btw個花黑到睇唔到

淨係識高針嘅廢柴
好驚男朋友唔中意
第一次織俾男朋友

通常男仔襯高低/元寶好睇啲
Btw個花黑到睇唔到

咁我係咪應該趁未泥足深陷之前拆曬佢
學織元寶好?
巴絲們有無教學?
利申中一個時試過淨條柒嘅俾老豆咁大把

係咪好核突
如果男織比女既話
女仔受唔受架
如果男織比女既話
女仔受唔受架

好撚受 好有愛心好浪漫

係咪好核突

其實ok既 不過淨高/低個感覺成日好Leung 建議絲打會唔會學埋低針?基本上識埋織低針已經好多針法都識咁滯
Btw我硬係覺得高針係難啲同麻煩啲 通常會學識左低針先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞