[十二月啦]有冇人織緊頸巾?

322 回覆
3 Like 1 Dislike
織咗條全低針 好普通
幟開高低
上年送左俾佢 今年諗唔到送咩
我想問咁樣起毛毛法係咪正常架

利申:全低針新手

呢個係冷嘅問題 未試過咁

我都有少少
但照織又無乜大問題
廿一號前要交三千字又要考試仲要織兩條頸巾 時間唔夠用
而家先織左第一條嘅八分一
第二條諗住織兩高兩低
新手織緊高低針 諗住織兩條俾屋企人

男人老狗 好咩咁
第二條諗住織兩高兩低

兩低兩高
要留意返 開針針數要係4既倍數+2
第一針正挑唔織 第二針開始2低2高
最後3針都織高針
Perfect
織過格紋 但已經中學既事 而家無咁好心機
新手織緊高低針 諗住織兩條俾屋企人

男人老狗 好咩咁

絲...
第二條諗住織兩高兩低

兩低兩高
最後3針都織高針
Perfect

其實呢款係咪要織好耐
聽人講兩高兩低會縮 開針針數要多 但唔肯定幾多
織緊雙元寶花紋俾男朋友
第二條諗住織兩高兩低

兩低兩高
最後3針都織高針
Perfect

其實呢款係咪要織好耐

同埋最後三針織高針係指每一行最後三針
sorry新手乜都唔識
如果太麻煩可能諗過款簡單d嘅織
想織條俾爸爸但係又唔知織咩款好
男人應該會鍾意嘅冇咁粗嘅頸巾?

上年織呢款比男朋友 織到想死

我都有少少
但照織又無乜大問題

咁就好喇....
I am not alone
第二條諗住織兩高兩低

兩低兩高
最後3針都織高針
Perfect

其實呢款係咪要織好耐

sorry新手乜都唔識

我織2低2高既
開針就一定要4既倍數+2 要幾多針就睇你想要幾粗啦 粗冷同幼冷都會有分別啦
我織幼冷既 好快織完 半個月內織完

開左針之後既每一行 最後3針都係高針
其實完全唔麻煩 入門級黎
準備再去買冷挑戰下自己織其他好煩既花紋

上年織呢款比男朋友 織到想死

絲打 你個陣織左幾耐?
睇Youtube自學既?
粗冷定幼冷
咁熱點戴
第二條諗住織兩高兩低

兩低兩高
最後3針都織高針
Perfect

其實呢款係咪要織好耐

sorry新手乜都唔識

我織2低2高既
開針就一定要4既倍數+2 要幾多針就睇你想要幾粗啦 粗冷同幼冷都會有分別啦

唔該哂絲打
幼冷都半個月織完
我織幼冷織勁耐 所以諗住織粗冷
上個月織好左
第二條諗住織兩高兩低

兩低兩高
最後3針都織高針
Perfect

其實呢款係咪要織好耐

sorry新手乜都唔識

我織2低2高既

唔該哂絲打
幼冷都半個月織完

想當年我第一次織 係做義工織黎送比d住老人院既老人家
最簡單全低針 幼冷 織左我一個禮拜都唔知有無20行 最後趕唔切叫阿媽幫我織埋佢
之後開始織多d 雖然都係全低 但明顯快左好多
我第一次織高針個陣織到發脾氣架 講哂粗口話咁麻煩 所以絲打你新手都挑戰高低 算係咁啦
話說 2低2高個條 織比男朋友 冷係佢揀既 佢揀左幼冷我咪硬食囉 織呢條時 折過無數咁多次
起頭係慢同覺得無癮既 好似織黎織去都咁短
但織織下就好快 熟能生巧
第二條諗住織兩高兩低

兩低兩高
最後3針都織高針
Perfect

其實呢款係咪要織好耐

sorry新手乜都唔識

我織2低2高既

唔該哂絲打
幼冷都半個月織完

想當年我第一次織 係做義工織黎送比d住老人院既老人家
最簡單全低針 幼冷 織左我一個禮拜都唔知有無20行 最後趕唔切叫阿媽幫我織埋佢
之後開始織多d 雖然都係全低 但明顯快左好多
我第一次織高針個陣織到發脾氣架 講哂粗口話咁麻煩 所以絲打你新手都挑戰高低 算係咁啦
話說 2低2高個條 織比男朋友 冷係佢揀既 佢揀左幼冷我咪硬食囉 織呢條時 折過無數咁多次
起頭係慢同覺得無癮既 好似織黎織去都咁短
但織織下就好快 熟能生巧

我一開始搞左成四個鐘先明點樣織 點織都樣衰個陣都係織到發自己脾氣
而家都織得幾慢下 大概四分鐘先織完一行十八針
btw絲打兩低兩高個條有無圖睇下
推下先
瘋狂織錯 想跳樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞