[十二月啦]有冇人織緊頸巾?

322 回覆
3 Like 1 Dislike

學完鈎再學織
男人唔係太用頸巾 所以冇得鈎
同埋鈎圖唔係好多for男人

長袖麻花

高低針花紋背心

如果麻花難計行數就買呢個平安鐘喇

麻花難唔難?

麻花唔難 數住行數易好多
同埋要用一個鈎鈎扭會易d
今晚返屋企再影

由零開始大概要幾耐先織到
我鈎針三至四日起貨
鈎左條最簡單比男朋友
比下意見
個post忽然多左咁多人
之前咁少人應該係因為太早開post無人咁早織野

唔識織野
有冇鈎針同好

學完鈎再學織
男人唔係太用頸巾 所以冇得鈎
同埋鈎圖唔係好多for男人

長袖麻花

高低針花紋背心

如果麻花難計行數就買呢個平安鐘喇

絲打高手
我手勢好麻麻, 好有「手織」feel
織比女朋友 佢158cm高
兩低兩高就織完喇 想問下應該織幾長呀

幾闊? 女友鍾意繞一下定兩下咁戴?

15cm左右啦 不過因為d冷唔算粗 本身建議6-7mm我用左9mm所以唔太緊 唔知佢呀我預佢繞兩下咁

如果兩繞, 我覺得同個人差不多長(高?)度或長啲先繞得好睇
但好睇你隻冷重唔重
求救⋯⋯第一次織,點解織到咁柒 愈織愈闊

鬆緊手問題好似係
織得好慢, 呢張之前影, 而家約莫織咗1/6

好撚勁呀媽呀

其實織花即係數格仔, 技術含量好低
個post忽然多左咁多人
之前咁少人應該係因為太早開post無人咁早織野

呢度都唔是開咗好耐嘛

幾闊? 女友鍾意繞一下定兩下咁戴?

15cm左右啦 不過因為d冷唔算粗 本身建議6-7mm我用左9mm所以唔太緊 唔知佢呀我預佢繞兩下咁

但好睇你隻冷重唔重

咁既話more than enough了
條頸巾而家仲高過我 我自己兩繞都到肚
本身想織其他色 但人地用左灰黑色隻冷教我開左個頭廢事轉 希望條女鍾意

但好睇你隻冷重唔重

咁既話more than enough了
條頸巾而家仲高過我 我自己兩繞都到肚
本身想織其他色 但人地用左灰黑色隻冷教我開左個頭廢事轉 希望條女鍾意

我諗點都會冧嘅

巴打愈織愈多針
第一次織數住d針數好d

救命呀有無咩辨法解決

鬆緊手問題好似係

應該點改 梯形架我條頸巾

鬆緊手問題好似係

應該點改 梯形架我條頸巾

除咗砍掉重練, 應該無嘢幫到你...

巴打愈織愈多針
第一次織數住d針數好d

救命呀有無咩辨法解決

你織左十幾行左右個陣無發現多左好多針架咩 見到愈織愈闊仲織落去 ...
砍掉重煉啦 全低好快織完 趕得切聖誕送 加油

巴打愈織愈多針
第一次織數住d針數好d

救命呀有無咩辨法解決

你織左十幾行左右個陣無發現多左好多針架咩 見到愈織愈闊仲織落去 ...

多謝你 咁我砍掉重練 點樣拆架?

巴打愈織愈多針
第一次織數住d針數好d

救命呀有無咩辨法解決

多謝你 咁我砍掉重練 點樣拆架?

抆晒啲針出嚟, 咪係咁拉條冷, 繞返落冷球度

重織緊,但係因為考試就停左,唔知幾時先織得完

呢個係點織架? 好似幾靚

上網睇教學咋,咩波蘿花/釘紋

重織緊,但係因為考試就停左,唔知幾時先織得完

有冇link 可以share 呀
你呢到起左幾多針 同埋難唔難 ?

https://youtu.be/gEBKGmRkD5s

普通話架,唔中意唔好屌
唔算難,識高針,加減針就ok
加油

普通話架,唔中意唔好屌
加油

42針
一星期之前啱啱覺 織緊2高2低 粗冷
不過男仔會唔會唔鍾意粗冷頸巾架其實
一星期之前啱啱 織緊2高2低 粗冷
不過男仔會唔會唔鍾意粗冷頸巾架其實

自膠

普通話架,唔中意唔好屌
加油

我織定下年送

麻花難唔難?

麻花唔難 數住行數易好多
同埋要用一個鈎鈎扭會易d
今晚返屋企再影

由零開始大概要幾耐先織到
我鈎針三至四日起貨
鈎左條最簡單比男朋友
比下意見

織左半年 因為我係上堂學
鈎係超快
呢個款幾好 但個人鐘意鈎頸巾用幼冷
因為鈎會厚同硬
織左一個星期終於有啲就織完嘅感覺
但唔知應該去到幾長收尾好

Ps肥仔男朋友175左右,求意見
織左一個星期終於有啲就織完嘅感覺
但唔知應該去到幾長收尾好

Ps肥仔男朋友175左右,求意見

姐係織比自己
btw 長度高佢小小應該就ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞