[十二月啦]有冇人織緊頸巾?

322 回覆
3 Like 1 Dislike
推一推
終於都就嚟織完第一條 仲有兩條要織
開始後悔織頸巾呢個決定
織完
織左兩高兩低 比男朋友
織緊另一條比屋企人

P.S 仲有咩紋好介紹 想試下織其他紋

有無2高2低圖睇下? 想織但唔知用咩色好
織完
織左兩高兩低 比男朋友
織緊另一條比屋企人

P.S 仲有咩紋好介紹 想試下織其他紋

有無2高2低圖睇下? 想織但唔知用咩色好

自膠 對唔住
唔好咁煩啦 粗針全低針 冷搵啲雙色暗花已經好靚
與其織唔慣 咁大機會織錯柒左 不如簡單就是美
留名
唔好咁煩啦 粗針全低針 冷搵啲雙色暗花已經好靚
與其織唔慣 咁大機會織錯柒左 不如簡單就是美

我覺得粗冷岩新手 快靚正
織熟左就織幼冷 啲窿細啲 暖啲 軟熟啲
純個人意見
我麻花都織柒左 有2次扭錯方向
不過算啦 同男朋友講係人手織嘅證據囉
織緊俾男朋友 但依家嘈緊交 嬲嬲地唔想織落去

絲打織完之後用力飛條頸巾落佢塊面度洩憤啦
之後就和好啦
12月仲係熱撚到仆街
12月仲係熱撚到仆街

上年聖誕節係著短袖 年頭先識凍
終於織完第一條 好感動
聽日開始織第二條...
我想問下2高2低係咪起針第一行要全部低針 新手
織緊 不過唔知送俾邊個
連呀媽都話織得好醜

我織緊條兩低兩高 粗冷 起十八針
我係起針之後每一行都第一針滑針 之後低低高高低低高高去到最尾三針高
跟緊第二頁豬扒界女神絲打教我咁織
織比男仔大概幾長幾闊?
佢大概165cm高
拋磚引玉

中學個陣織比自己
幼冷全高定唔知全低
本來係織長頸巾 但幼冷實在太曬時間所以織到咁上下前後聯埋當頸圈算
普通但易襯
同埋勁後悔買cheap冷 起太多毛 以後有機會再織寧願買貴d

起完針 就可以開始織低低高高啦
第一針正挑唔織 之後就2低2高咁織 去到最尾3針都織高針 得左

我織緊條兩低兩高 粗冷 起十八針
我係起針之後每一行都第一針滑針 之後低低高高低低高高去到最尾三針高
跟緊第二頁豬扒界女神絲打教我咁織

織成點 驗收下
織緊條狐狸頸巾比男朋友,依家先織左9份2, 呢個月要捱夜織先掂
前年織左條全低針

上年織呢款比男朋友 織到想死

好靚
教我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞