有冇人同我一樣覺得「旅行」呢種消費幾日就洗過萬好無謂?

225 回覆
83 Like 175 Dislike
點解大假一定要去旅行
點解一定要親身到
點解大假唔可以再賣返俾老闆換更多錢?
唔駛入黎潤我,我係google map街景,隔住個mon睇環法單車賽已經好開心既窮人黎

去多幾次日本可以show off
周圍同人講搶到平價機票威d

咁辛苦去節省果小小錢
一陣有乜同行程不符又嬲豬
攞黎買下外國既金幣欣賞下好過
你話好食真係人人不同,我自己係牛o趙牡丹果類人,肉質乜級別食唔出,基本好味同食得飽就ok
樓主岩
冇錢未去過外國旅行 唔知旅行係點 都冇買iphone
d錢等死左係棺材先諗下點洗
錯我去旅行正正就係想消費
香港買乜都要比埋租
我去日本買衫,款靚,招呼又好
仲可以退稅
野食又好食過香港
係得D廢中好似狗記老闆先會攬住自己個金柒招牌打飛機
買兩部iphone咪仲低鳩能
大家價值觀不同
只要唔好笑鳩人就得

身邊勁多成日旅行朋友話我掛住揾錢
言語中有少少笑鳩我邊到去未去過
我心諗你地搞清楚啲嘢先

我未去過唔係因為我無能力去
係我真係無興趣 我寧願係香港hea
對我最有效嘅休息方法就係hea
做下運動 玩下樂器 打下飛機 岀街鳩行 即興睇戲
自然醒咁毫無目的過一日先真係休息到

上面都講過 如果唔係陪女
我真係唔會有去旅行嘅想法

但班一年一次/兩次旅行啲人
就笑鳩我地呢種人浪費大假
平時食得豪少少又串鳩我有錢 真係on撚鳩

我要去嘅實去得正過你班窮遊廢青啦
(唔係話主張去旅行嘅人 係我班fd)

我無興趣咋傻鳩

一鳩樣
放兩個星期以下既假我真係寧願留係香港真正休息,係平時應該番工既時間去睇戲行街游水睇書悠哉悠哉既感覺仲開心過去旅行。

不過每個人休息既方法都唔同,沒有誰比誰高尚
只係希望係香港呢個咁既地方每人都搵到休息既方法
去泰國一個星期洗約25k 連機票酒店
果個禮拜好開心
買部新notebook 好可能都係做公司野,不了
樓豬千奇唔好去旅行呀
慳返啲錢又可以追埋iPhone 8 9
永世留係香港啦死毒撚
點解大假一定要去旅行
點解一定要親身到
點解大假唔可以再賣返俾老闆換更多錢?
唔駛入黎潤我,我係google map街景,隔住個mon睇環法單車賽已經好開心既窮人黎

去多幾次日本可以show off
周圍同人講搶到平價機票威d

休息日用黎換錢

非專業廢工返工冇乜野做 鳩流流一日
舊時份工可以換返兩倍現金
D錢可以買野玩,老闆又開心唔駛請多個pt
如果仲後生,真心建議出國睇下,唔係到老左就有心無力
旅行唔係一定行街chur行程,你可以試下住下青旅,同啲外國人吹下水,識下多啲唔同地方既人,擴闊下自已眼光,睇下啲香港睇唔到既風景,呢啲回憶係跟你一世

買張平機票,住Hostel其寶唔洗洗你好多錢
去泰國一個星期洗約25k 連機票酒店
果個禮拜好開心
買部新notebook 好可能都係做公司野,不了

同意 仲好多野玩 [black][/black]
去完包你又想再去

蛇尾 addeit Hiclass lablle
每個人放鬆既方式都唔同
價值觀問題 你覺得唔值既野 人地覺得值咪夠
有d野襯後生無負擔做會好d
三四十歲時又要結婚生仔 更加無咁多時間同閒情 上有高堂下有妻房
哥d話咩等到財務自由 我諗到時你都五六十歲 有心都無力去玩

咁當然唔係平時死慳死抵 儲埋d錢去豪一次啦
而係係香港搵兩萬幾三萬 高不成低不就 但去次旅行d人工 一個月糧都cover返晒
去下又有咩所謂
想去Dubai體驗酋長富貴生活
去慕尼黑玩啤酒節
去埃塞俄比亞做義工
俄羅斯西伯利亞鐵路
去Żelazowa Wola 聽蕭邦音樂
唔想人生完全空白
去旅行其中一個重點係可以減壓離開呢個城市
就算攰 都攰得開心
而家人在外地
壓力仲大
今日就走啦
時間快啲過啦
同意
成日比人問唔去旅行唔悶咩 你去旅行開心=/=我去旅行會開心
之前被迫同屋企人去泰國幾日已經想死 仲要飲食住行都咁撚貴 寧願留係屋企打機好撚過
travel makes a wise man better and a fool worse
大家價值觀不同
只要唔好笑鳩人就得

身邊勁多成日旅行朋友話我掛住揾錢
言語中有少少笑鳩我邊到去未去過
我心諗你地搞清楚啲嘢先

我未去過唔係因為我無能力去
係我真係無興趣 我寧願係香港hea
對我最有效嘅休息方法就係hea
做下運動 玩下樂器 打下飛機 岀街鳩行 即興睇戲
自然醒咁毫無目的過一日先真係休息到

上面都講過 如果唔係陪女
我真係唔會有去旅行嘅想法

但班一年一次/兩次旅行啲人
就笑鳩我地呢種人浪費大假
平時食得豪少少又串鳩我有錢 真係on撚鳩

我要去嘅實去得正過你班窮遊廢青啦
(唔係話主張去旅行嘅人 係我班fd)

我無興趣咋傻鳩

一鳩樣
放兩個星期以下既假我真係寧願留係香港真正休息,係平時應該番工既時間去睇戲行街游水睇書悠哉悠哉既感覺仲開心過去旅行。

不過每個人休息既方法都唔同,沒有誰比誰高尚
只係希望係香港呢個咁既地方每人都搵到休息既方法

自然醒咁毫無目的過一日<<個個星期六日都做到啦

窮撚成世做鄉下仔喇
世界之大
無奇不有
希望樓主及早醒覺
見識下世界既美麗

個post 🍇🍇🍇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞