有冇人同我一樣覺得「旅行」呢種消費幾日就洗過萬好無謂?

225 回覆
83 Like 175 Dislike
人人獲得快樂嘅途徑唔同啫
有人係旅行,買兩部iphone,買部勁電腦/console,買錶,買車,買手袋,買樓
無可能有人理解晒所有人獲得快樂嘅途徑
咁仲諗呢樣野黎有咩意義呢
開心既野 無朋友陪既你係唔會明架啦
乖啦草埋d錢瘟臭屋啦
agger 應該儲到80歲
咁咪比到首期
人地負擔得起兩部i風同時去旅行消費幾萬蚊
唔覺
申利:iPhone + MacBook pro用家
都係去放鬆下姐
香港太壓迫太大壓力
去次去東京幾日洗左四萬
住安縵酒店/吃二三千一餐sushi
正到喊。

利申:香港食日本嘢都過千,覺得去日本食抵好多。性價比高

aman真係一流
利申 住過
屌你老味
每個人嘅價值觀同生活模式都唔同架啦
你有咩資格去批判人哋係無謂?
做咩將自己價值觀套落其他人到
自我中心得黎又多鳩餘
屌你老味
每個人嘅價值觀同生活模式都唔同架啦
你有咩資格去批判人哋係無謂?
做咩將自己價值觀套落其他人到
自我中心得黎又多鳩餘

屌 講野都要資格咩
你估跑馬呀 分1,2,3班
依家樓主既價值觀唔同其他人
咁你又唔洗屌佢
旅行 有錢 有假咪去
定你生活無咩壓力?
買夠食夠玩夠番黎完全充夠電
番工都精神d
去唔去旅行真係無咩所謂
但唔該你班旅行友就唔好一副高高在上既姿勢笑鳩人
你有你興趣去旅行
人地覺得浪費無謂就係人地既事
次次講親呢D身邊D撚樣就話出去見識下MA
唔好咁毒

同意
d 出走撚特別串
明明去d 東西亞地方 on99
之前睇過篇文
大概係講 用錢黎買經驗 比用錢買物質更拎人開心
人地自己錢點使關你咩事啫
我夠可以覺得你食飯返工屙屎儲起d錢最後一樣買唔起樓好無謂
每個人有自己生活方式,只要唔影響到人我唔覺得邊一種比較「無謂」
你係咪想人覺得你好獨特好威威
難得搵到同我有差唔多諗法嘅人
真心去旅行係攰過唔去 又洗好多錢
如果一年去兩次 都成兩皮幾 就嚟都買到一手5號仔

讀大學嗰陣都覺得去旅行好正 宜家出咗嚟做嘢
真係覺得拎筆錢去投資自己身上學嘢or買收息股仲好

第時做到財務自由 仲洗去亞洲咩

搵到知心人了
以前啱啱出黎做野搵得少
就同樓主一樣諗法
而家收入多左
就發現其實只要你唔諗住買樓
其他呢d 所謂奢侈品真係唔算得咩錢
洗完一筆去旅行+追電子野之後
都仲有錢淨
愈多呢啲壽味愈好
如果唔係,樓價只會更高

我得閒撚下個租客,仲過癮

搵到知心人了

x3

搵到知心人了

我去旅行都係想見識下周圍行下等自已可以轉變下環境 所以我盡量唔大洗 因為我覺得一次要10K都太多 我希望可以3-4K內去一次短既(4-5日) 某程度上係認同你 如果你唔好打"已經可以買兩部IPHONE 7/
買到部MAC BOOK PRO/ 甚至已經係你一個月糧" 成個POST應該會正常好多
旅行係港女同事曬命作用
港女:我同老公來緊又去多次日本
上年去左xxx, yyy, zzz今年會去kkk浸溫泉
來緊9月會去多次xxx滑雪

毒撚:。。。。。
及時行樂啊。
利申 離地撚
大撚把錢。所以冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞