有冇人同我一樣覺得「旅行」呢種消費幾日就洗過萬好無謂?

225 回覆
83 Like 175 Dislike
近黎黎愈黎化多後生仔好鐘意去旅行, 大假如果唔係旅行會比人笑浪費
去親都韓國日本, 其實埋單計都過萬...
當然男仔買野唔多, 但閒閒地幾千

但講到尾[非深道遊既旅行] , 講真打工仔有幾多日假可以玩?
只係不斷影相, 不斷食野, 不斷去主題樂園, 同不斷PO相, 不斷拎幾個鐘黎搭車
最慘係旅行完返黎正路抖一日就開工, 但其實去完係攰過冇去

但埋單計洗過萬, 完全係貼錢買難受
當你洗萬中, 已經可以買兩部IPHONE 7/
買到部MAC BOOK PRO/ 甚至已經係你一個月糧
大家點睇?
同意
利申冇fd陪去
唔想係香港用錢你吹咩
生活習慣個個唔同姐
大把人覺得追電話款on99
買部機番黎都要搵地方用

人地用錢買快樂啫

兩萬幾一個人去東京
使得起咪型
使唔起咪on9囉
如果唔係點洗哂d錢佢姐 平時係香港洗到悶咪去旅行洗
近黎黎愈黎化多後生仔好鐘意去旅行, 大假如果唔係旅行會比人笑浪費
去親都韓國日本, 其實埋單計都過萬...
當然男仔買野唔多, 但閒閒地幾千

但講到尾[非深道遊既旅行] , 講真打工仔有幾多日假可以玩?
只係不斷影相, 不斷食野, 不斷去主題樂園, 同不斷PO相, 不斷拎幾個鐘黎搭車
最慘係旅行完返黎正路抖一日就開工, 但其實去完係攰過冇去

但埋單計洗過萬, 完全係貼錢買難受
當你洗萬中, 已經可以買兩部IPHONE 7/
買到部MAC BOOK PRO
/ 甚至已經係你一個月糧
大家點睇?

價值觀唔同
我要兩部iphone托啊
我夠覺得寧願去轉旅行好過買兩部IPHONE 7/MAC BOOK PRO
平可以好平
睇自己想要咩
豪飲豪食狂掃貨實貴
唔想係香港用錢你吹咩

理性討論 收下把口唔

岩聽
係香港忙到無機會用錢有咩辦法?
同埋平時做到仆街 唔通去玩仲要慳?

上年兩人淨係係日本都洗超過100k
女朋友住日本
無辦法唔去旅行
去旅行點會難受
難得放假可以去旅行放鬆下幾好
咁你咪買兩部iPhone7囉
有人唔想買樓 咁啲錢會用係邊?
用得開心咪得
用錢都係無謂㗎
人地用得開心咪得
用2部iphone同旅行比,理解唔到
去次去東京幾日洗左四萬
住安縵酒店/吃二三千一餐sushi
正到喊。

利申:香港食日本嘢都過千,覺得去日本食抵好多。性價比高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞