有冇人同我一樣覺得「旅行」呢種消費幾日就洗過萬好無謂?

225 回覆
83 Like 175 Dislike
唔講深度旅行同iphone可能冇俾人屌得咁甘
就算打完份牛工去旅行要貼錢買難受都好
好多時醉翁之意不在酒 而係想轉一轉個環境
係香港生活好似籠中鳥 比macbook , iphone您
威極咪又係係籠入面 難得可以走出呢個籠 又何樂而不為呢?
樓主正一死毒撚 有錢寧願攞黎買電話電腦打機
你眼中啲人去旅行淨係識打卡影相係你既問題
大把人去放鬆心情 去做鍾意既事 自然唔會辛苦攰
正宗關你撚事

點解大假一定要去旅行
點解一定要親身到
點解大假唔可以再賣返俾老闆換更多錢?
唔駛入黎潤我,我係google map街景,隔住個mon睇環法單車賽已經好開心既窮人黎
唔覺,一萬幾千唔係咩大錢
用得開心就得
唔想係香港用錢你吹咩

理性討論 收下把口唔

岩聽

岩你老母
無錢咪去柬埔寨泰國台灣

消費得起點解唔去先
點解大假一定要去旅行
點解一定要親身到
唔駛入黎潤我,我係google map街景,隔住個mon睇環法單車賽已經好開心既窮人黎

去多幾次日本可以show off
周圍同人講搶到平價機票威d
我寧願少1萬蚊都想出去見識一下呢個世界
偷偷留下正評...
每個人嘅價值觀都唔同
為咗呢樣差異而去批評人好不智
不過現實中樓主呢類人係極少
多數都係一有假就問你做咩唔去旅行呀
做咩唔去explore吓呢個世界呀
仲有嗰d死人quote
咩唔去旅行就等於睇書睇得一頁blablabla
我屌你老母咩我唔中意去旅行關你撚事呀
呢啲都係睇大家對唔同事情既「價值」姐。可能人地覺得旅行周圍去、買自己中意既手信、玩同食香港冇既野、短暫唔洗諗工作或者生活上既難過,係比起樓主所講既果啲「物質」既價值高好多。始終人人需求唔同,你覺得冇價值既野,可能對人地黎講係好高價值;同樣可能你覺得好有價值既野,其實人地覺得唔重要。

無錯
大家價值觀唔同
人一世物一世 雖然通常都係去日韓台 見識世界有限 但起碼都叫玩樂過
你用錢來買物質野 我用錢買玩樂
同意樓主講香港人真係日韓台既忠實fans
不過每個人鍾意既野都唔同
我覺得世界咁大,唔需要每次都淨係日韓台,其實窮遊同豪遊真係睇你花錢係邊一度

agger
身邊啲人好鍾意豪去日本
但自己去過幾次已經唔想再去

寧願平平地去下台灣 東南亞
豪就豪出亞洲
呢啲都係睇大家對唔同事情既「價值」姐。可能人地覺得旅行周圍去、買自己中意既手信、玩同食香港冇既野、短暫唔洗諗工作或者生活上既難過,係比起樓主所講既果啲「物質」既價值高好多。始終人人需求唔同,你覺得冇價值既野,可能對人地黎講係好高價值;同樣可能你覺得好有價值既野,其實人地覺得唔重要。

無錯
大家價值觀唔同

真係觀點與角度 有人覺得ios好用 但我覺得ios太多限制 一d都唔好用 所以我用an
人地點消費 係人既自由
買部iphone macbook咪仲無謂
如果拎買樓同旅行比
去一次旅行的錢,連廁所都買唔到。
咁我寧願去旅行
一半買iphone,一半去旅行
有假我都想去埃及南美呀屌
日本咁乾淨整齊
風景又靚
服務又好
對於有強迫症既香港人
去一次日本係一種治療黎
就好似你上網睇d satisfying既片一樣
全世界得日本做到呢個效果
同係台灣夜市食平野
但係食緊地溝油同埋望住隔離有幾隻小強行過
完全係兩回事
只係不斷影相, 不斷食野, 不斷去主題樂園, 同不斷PO相, 不斷拎幾個鐘黎搭車

呢幾句
睇得出您連旅行係咩都唔知
點解大假一定要去旅行
點解一定要親身到

去多幾次日本可以show off
周圍同人講搶到平價機票威d

休息日用黎換錢
世界好大,出去走走所見識到嘅野
物質係換唔到
每個人都有自己價值觀
樓豬你唔可以用自己嘅價值觀代入其他人
佢覺得值得咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞