歡迎想砌模型o既巴絲入黎(7) 黑警償命

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
唔係 雙星油用來噴車用 你地會用雙星珐瑯油定水性油來噴

即係rg 新安洲啲令面外甲 唔會影響上色? 當正常咁上就ok?

問多個 見過巴打上金屬色啲色版 見到亮黑同黑底灰打底再上銀色會有分別 但金色又冇乜分別
咁如果銀色上埋透明紅 亮黑/黑底灰打底 對金屬紅影響大唔大

唔該巴打

盒百式點解可以有咁多廢件?
唔知留返來有咩用 掉左佢又好似浪費
1. 唔清楚 無噴過車 不過應該水性油多

2. 無關係 骨架同外甲都一樣 如果你要統一色底就要噴底灰先 再噴其他色

3. 亮黑同黑底灰分別在於反光度 你想要鏡面效果必須用亮黑
金色同銀色出來效果好唔同 金色發色較暖 銀色較冷
影響大 多數建議用亮黑打底 噴銀色 再上透明紅
噴車用水性油既咩?唔會打磨唔到?
pm買泵 時戌買筆 再唔係你兩邊都話買set 睇吓有冇得平啲再揀
想問下有冇巴打用緊iwata hp-cp噴av油or citadel?
想知下洗槍會唔會比較煩?
我想問吓係咪聽日先有巴巴托斯mg,啱啱行貓店好似冇。thx
巴巴天狼Rex HG 同 TV 你地會點撰
建議玩車用油性好啲 加上宜家好多都用2k光油 磨都唔洗

光亮度其實係睇表面平唔平滑 油滑過灰 所以用油

關於金屬紅 其實師兄可以試吓金色打底都唔錯 出泥個感覺會鮮啲 呢個就睇你需要同preference
咁啱上堂噴緊新安洲
底灰->亮黑->閃銀->透明紅
俾你參考吓:
佢今日lunch返過貨
無就搶哂
兼用Delta
真,我手油完第一次油,感覺比上網睇教學學多好多野
pm係貪佢有得試同老細會講得好詳細。會貴小小,但之後有咩事可以搵返佢。
ym就一時時。
d老鋪就沒得試但平d, 睇你點取捨。
同pm差唔多,好似。
最小我上次買筆睇曬兩間之後直接pm買,差價小到懶得返轉頭。
時戌有泵賣?
iwata air compressor 好貴
其實點解有咁多廢件?都係倒模咁倒出嚟者,點解會倒咁多
一板三十件得十件有用
佢懶得開新模就照上
D廢件寫住for邊隻?
多數有寫 原本係邊隻
唔知有咩用 有無師兄需要?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞