歡迎想砌模型o既巴絲入黎(7) 黑警償命

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
去過YM Studio見到有噴筆賣但係唔知平定貴
咩牌子同型號先?
h&s ultra 單針賣千幾蚊就當然係貴,h&s infinity 雙針賣千幾蚊就係平
我用緊h&s ultra 2 in 1 0.2+0.4($900)
h&s ultra 雙針呢個價位算平
我記得好耐之前問過要980
仲有 2ml + 5ml cup
抵用
不過係無quickfix 輸蝕d
想問呢件野仲有咩缺點
本身睇中咗呢款,見評價話噴BB都夠力,仲諗住問下邊度買好

土地+身家問題無得買噴筆+泵
平時噴消光都係去後樓梯
我係新手用緊第一代
開頭噴效果幾好幾方便
但係用得耐就會氣壓不穩 差住電用都會咁
如果屋企冇位又想玩噴筆既話 可以試下插電要駁喉果啲細泵仔 一隻手掌大細
唔好買匠心社
無用過但睇過好幾個facebook post 講
1. 重︰你要成組野拎住咁噴,長久隻手會好攰
2. 電量問題︰內置電唔多襟,插住濕電又會熱,而且舊電好快壞
3. 熱︰好快熱,會噴水
4. 唔夠力

另外佢枝筆聽講係一噴一驚心,整筆既時間仲多過噴

印象中呢套野都成五舊水
五舊水加多少少去八舊水買個龜泵同sparmax max 3 / iwata neo / h&s ultra 應該會仲穩定過呢套
目前搵緊Sparmax TC610H + Iwata HP-CP, 諗緊聽日出旺角行一轉睇吓先
試左啲野
啲反光上白下黃
好有特殊金屬咁既感覺
如果噴雙星水性油 x20a 同火酒成份係唔係一樣 定係用火酒都得 不過x20a 會靚啲?

T09 係加T01 一齊用 定直接用哂t09 來開金屬油

rg 新安洲啲外甲如果要上色 係咪可以直接上 定係噴之前有啲野要搞先上到色 因為見佢啲甲係令面 唔知上唔上到油

唔該哂巴打
係咩黎?
見到都覺得頭痛
自問真係無咁既心機去搞sd
貓店MG巴巴仲有無?
放工想過去買
原裝噴筆好垃圾,同埋唔夠電就愈噴愈無力
長時間用會發熱,一般唔高要求好夠用同方便
1. 用返開油水 唔好用火酒
2. T09唔洗加t01 直接開金屬油
3. 噴金屬色 黑底》銀色〉透明紅

Btw你諗住用水性噴金屬色?
光黑底
上mr hobby GX111透明金
兩層就收手
再上一層就太金了。
油性油好似真係靚好多
奈何屋企有貓無得搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞