歡迎想砌模型o既巴絲入黎(7) 黑警償命

1001 回覆
6 Like 2 Dislike

standard kit
請問大家我個水隔扭實左係咁嘅方向係咪唔太正常
水隔應該向下啵 咁樣D水咪倒流
PS: 用常理去答 無用過呢款泵
仲爭少少就完成

二噁英特別版
等清貨
又可以落樓掃貨了
對上見佢清緊PG類/ ex-s 同埋the-o
https://www.youtube.com/watch?v=BP2wHCya544
呢個韓仔依家先教噴金屬紅
好正呀好想玩多tone色呀,
你早啲出嘛, 我全部噴晒同一隻金屬紅喇依家
https://youtu.be/0gi4bzSNkPs
呢支野用黎痴細細粒野或蝕刻片都好好用
加水喉膠布轉少半圈

btw, 我pump個水隔前加咗快插
360°都得
想問宜隻金屬藍色唔用噴槍淨係用罐做唔做到? 用過雙星隻金屬藍但偏黑同暗 如果先噴灰>黑>銀>透明藍噴多幾層得唔得?
我睇到既同你唔同
灰—>金屬綠(唔知罐噴有冇)->透明藍
仲太鮮就透明黑
買咗啡色滲線液, 但用落好稀
係咪正常係咁
稀到滲完條線都唔平均
7劍00Q點解咁難滲線
雙星滲線點落去之後條線唔滿
見到咁多人問新手野 我都想分享下
咩筆好 好睇你用咩泵
如果你係打算買龜泵同時無又打算好快會換中階筆
真心推薦 ustar KP-45入門筆中算好好 真係可以長用 配件易配又平, 價錢會貴小小 因為ustar 中KP-45係最貴果支 不過只夠資格做入門

中階 我諗 PS289 同 iwata HPCP 2支價錢差不多 各有支持者 我自己就咁分 用龜泵 iwata HPCP 因為HPCP 在低氣壓下表現比 PS289好好多
如果用靚泵(出到大氣壓) PS289會比較萬用 自帶風調
2支筆價位差不多 而同時又可以用到退坑XD 所以搵間可以試晒2 支的店試下自己邊支順手D

頂級 : 我自己就只有 CMCP2 好多人都話完美霧化的代表, 但唔代表拒無缺點, 因為太精細好難拆筆大洗, 試過拆完砌唔番XD 又因為設計係用來精細噴漆用 所以噴帽超窄 出油量大小小就積油
為左改善呢個問題 你可以張 PS289 / Kp-45 個筆帽換比 CMCP2用
咁你就可以感覺到拒 壓迫眾生的威力

噴筆係高精密零件 一分錢一分貨 如果可以最好直接買支日系噴筆 中國/ 台灣 出的同日系噴筆根本完全唔同的 大陸/台灣貨只係張油噴出來 日系噴筆 係張油 壓出來
正常
淺色我都明
但佢地直頭稀到唔平均
有啲位冇色咁
https://p-bandai.com/hk/item/N2464725001001
第一次玩pbandai就發覺缺貸但個預訂期去到出年
想問會唔會番貨
如果冇既香港有冇D店係有訂開呢D PBandai架
如果會番貨年中就唔會咁多人訂唔到
狐注一扭可能有得訂,再唔係等出貨就上facebook group 收
千祈唔好幫襯精品!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞