歡迎想砌模型o既巴絲入黎(7) 黑警償命

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
呢set 好似都成500?
咁不如買個龜泵好過佢呢個泵
Iwata neo定位好尷尬 0.35mm口徑 $6xx
加多200就上到 mr.hobby ps289 $8xx
咁點解我唔買ps289? 要買neo? 兩個level

相反dh-103 0.3mm口徑 $3xx
更加適合新手練習 upgrade之後用來噴灰
當初好多人都買左
噴兩下就掉左 買泵同槍
不過點都好過marker既
學到野了
因為由一開始已經唔打算噴油性油,所以無諗過iwata

果陣本身想買ultra,但係諗諗下都係買左infinity,不過而家都想買多枝ultra 玩下
或者想試下badger
長插充電嚟用
仲會因為熱量而噴水

加得水隔不如真係用泵
當時個個追住買
呢家就狗也不屌
有冇淘大巴知唔知有冇現貨
我覺得神剪冇想像中咁神,反而隱藏水口我會慳返唔搞。
我淨磨水口,我唔會成件野磨。

咁如果白變黃咁誇張,咁其實真係用返真-顏料好d
又到打手時間 PS:我幾鍾意睇呢個channel
https://www.youtube.com/watch?v=zS3_YsHVR7M
想噴水性?
包保洗到你火
我用支有0.3/0.21既BADGER都係洗到我用番油性
有最高階個支INFINITY就夠,其他都係得啖笑
我支BADGER我嫌佢D風太大唔係咁柔,霧化不足
奇趣exia pg 燈版1778!!
係咪最低價!?
要狗衝了!!
咁可以慳番了
我一開始都玩水性 唔差嫁
對比油性 硬件要求低好多
SD OK,油得掂
其他難你唔倒
手油又得,而家AV油同CITADEL已經無以前咁多筆痕
噴又得,至多哂多少少遮蓋膠紙
利申只玩SD 武者
果陣時俾人遊說買hs 既原因係iwata 太多零件,噴水性油要洗好煩
AV油其實要拎咩開?我上網睇有人話水都得?
邊度有得賣?amazon ?
2020都來,仲要17xx

啱啱出左半年果陣都好似差唔多咁既價入手
有人話水,有人話用番佢出既thinner
我試過用水開,視乎唔同既色,有d 係會大大減弱左附著力既

至於邊度有得賣,模倉同YM 都有,但係YM 好似係香港代理,所以最齊色,而且佢有賣埋citadel (都係水性油)
YM多人買成日都缺色,PM STORE就齊好多,又有色辦睇
咁真係要搵日去PM 睇睇
thx
係咪叫YM studio?
係,但上面巴打話PM 仲齊,你可以去睇睇
感謝,逐個逐個望下先,希望買一個之後可以唔使升級
thx .
如果岩用的話就正。
我之前用孖星試下改色,油到成pat屎咁。
唔知係thinner用得唔岩定點。成日有d位上唔到色,要油勁多浸。我舊居又潮濕,痴線,d油可以幾日都唔乾,油條毛....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞