歡迎想砌模型o既巴絲入黎(7) 黑警償命

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
個頭好大好似好勁
其實唔太驚嘅 一來睇力水 二來都係嗰句 經驗
個人覺得用海綿易控制啲
咩牌子?
師兄可唔可以講下單動同雙動? 其實幾時用邊種?
想問大家man66係咪冇做?去到變咗間中醫
https://www.facebook.com/Man66Hobby/

佢對上個post 早兩日出,應該仲係度
Mr Hobby ps290
咁版頭可能要改番6樓 唔係7樓
唔知要講到幾仔細,
簡單啲講,單動操作直接,我呢支出氣同油量係出比,越拉後越大風大油,用作大面積塗裝,因為簡單。用黎噴灰或光油都fit。有啲似可操控既罐噴咁既feel
雙動出油出氣分開操作,操控度大,適合較為複雜同仔細既地方。

同口徑既雙動做唔做到單動既野?得,開大黎噴之嘛。
掉番轉就唔得?唔得,單動做唔到雙動既仔細野。
咁點解要用單動?懶。一個動作掹雞就噴得。噴灰個陣可以熄左個腦咁滯。
唔該哂
砌野新手想問壽屋係咪出名難砌?
改左
另外想問有無人可以整合pmstore / YM 有咩賣,加埋上去
原來YM 已經有
有無人可以寫寫pmstore 既簡介
算好了
好過其他細廠
但手感同BD冇得比
壽屋係得女比較好,砌其他會死人
有d想買fmp但得壽屋出 mb買唔起
pm store 致力為大家搜羅各式各樣的噴油工具, 主要銷售噴筆, 氣泵, 模型油漆及模型工具。

產品包括以下品牌:
Harder & Steenbeck
Badger Air-Brush
Sparmax
Anest Iwata
Mr.Hobby
Acrylicos Vallejo
Gaianotes
HobbyZone
Sujiborido, OLFA, TAMIYA 等等

壽屋係分色地獄+水口
但好多時有啲野係得壽屋出
講砌女BD追唔到
題外話 rg初號機同mg 伊剎古zaku需唔需要訂?
兩隻都好似好正
頭先信和見到7千羊初號機又賣430 5千羊zaku又係430
條數我真係唔識計
伊剎古zaku要訂
連地台版好難講
咁姐係兩隻都要la
早2個星期已訂Rg初號機連地台
同埋武器嚟講,壽屋係型啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞