[A/I][Gen4] Pokemon Go (30) 11月10日 7區開花捉精靈

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
社群日嘅閃我唔明有咩好SHOW OFF
100閃就話啫
我就求其揀隻高CP升左算, 其他殺晒,
反正超甲傻犀有左岩石炮, 已經霸左大班岩系一哥個位, 剩係種族值都夠砌。
太遲發現皮可斯依隻好嘢
最多人頭陣擺鬼龍,我放皮皮已經迫佢地轉寵,之後我就轉隻克屬
最常見轉巨沼,我轉奇異花
皮皮唔洗煩IV組合,直接100IV升爆
用皮皮之後勝率高了
冇錢升刺蛋
波克基斯同皮可斯都好用
今日打3場 3場都斷線/打唔到人 但人地就可以打到我
發現wifi定data都會咁
仲有巨鉗螳螂, 大技用惡系+鋼系,
可以打妖精系(皮可斯/波克基斯)+鬼龍+奇異花呢四隻常見寵
皮可斯要40Lv太哂塵
之前孵咗隻98IV都未升上去
終於刷得返泰山壓頂
轉左聯賽了
去到後期個個都

奇異花+小刺蛋+鬼龍

我轉隻鋼系佢地就中伏
無shadowball 既超夢夢係master league 真係比人屈死
想請教有冇咩方法可以搵到真板木?
已出相關任務
今個月未做過板木任務

pokemon ball好好用
依隻進咗粉粉哋色 幾靚
個個用超夢夢,巨金怪,鬼龍,鋼龍,隻隻都對超能力既精神擊破有抗性

本身細招psycho cut/confusion 都變垃圾

其他冷凍光束/真氣彈,超夢夢咁薄血未儲到都死左啦
頭先打左五場, 好多鋼龍/波克基斯,
好在升左隻席多藍恩(火+鋼)開埋雙技,
火技打鋼龍, 尖石攻擊打波克基斯
另一場就用左暗影球+冷凍光束超夢一下冰技KO波克基斯
冇勁既超夢夢
鬼龍鐵膽, 之後唔知放乜好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞